Home Logistics Comerț international 37,5 miliarde euro: valoarea importurilor și exporturilor între Germania și România în 2022

37,5 miliarde euro: valoarea importurilor și exporturilor între Germania și România în 2022

37,5 miliarde euro: valoarea importurilor și exporturilor între Germania și România în 2022

Schimburile comerciale între Germania și România au atins valoarea de 37,5 mld. EUR în 2022, în creștere cu 13,9% față de 2021.

Importurile din România au însumat 17,5 mld. EUR (+19,6%), în timp ce exporturile Germaniei către România au atins suma de 20 mld. EUR (+9,2%). Germania rămâne pe locul 1 în clasamentul partenerilor comerciali ai României, iar România pe locul 21 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei, potrivit Destatis.

O evoluție bună a avut și comerțul cu Republica Moldova, care a crescut în 2022 cu 16,5% față de anul anterior, ajungând la 830 mil. EUR. Exporturile din Republica Moldova au însumat 537,2 mil. EUR (+20,6), iar importurile din Germania s-au ridicat la 292 mil. EUR (+9,7), arată raportul Destatis.

„Deși anul trecut a fost unul foarte solicitant din punct de vedere economic, companiile au reușit să își demonstreze reziliența, în ciuda crizei energetice, a creșterii prețurilor la produsele intermediare la materiile prime, în ciuda problemelor din lanțul de aprovizionare și a riscurilor geopolitice crescute.

Cu un volum al schimburilor comerciale care se apropie de 40 mld. EUR, comerțul bilateral între Germania și România a atins în anul aniversar al AHK România o nouă dimensiune. Suntem foarte mulțumiți de această evoluție și dorim să promovăm în continuare această poveste de succes bilaterală. Prin poziția sa geografică, România oferă condiții foarte bune în acest sens”, a declarat Sebastian Metz, Director general și membru în Consiliul Director al AHK România.