Home Logistics Depozitare Achiziție record pe piața de logistică în 2020: CTPark Bucharest se extinde cu 95.000 mp

Achiziție record pe piața de logistică în 2020: CTPark Bucharest se extinde cu 95.000 mp

Achiziție record pe piața de logistică în 2020: CTPark Bucharest se extinde cu 95.000 mp

CTP face o achiziție record de 95.000 mp de clădiri de la grupul australian Cromwell Property Group și extinde CTPark Bucharest. Aceasta este cea mai mare tranzacție din punct de vedere al suprafeței de pe piața logistică din România în 2020.  

CTPark Bucharest ajunge astfel la peste 500.000 mp închiriabili și devine unul dintre cele mai mari parcuri logistice din regiune, cu peste 100 de clienți activi. Această achiziție se aliniază cu strategia CTP de a crea comunități de afaceri și parcuri cu infrastructură complexă, susținând astfel afacerile rezidenților.

Achiziția clădirilor deținute anterior de Cromwell Property Group are un rol strategic pentru CTP. Cele 12 clădiri amplasate în interiorul CTPark Bucharest sunt flexibile și au spații ce încep de la 1.700 de mp  și ajung la peste 10.000 mp, putând susține o paletă largă de clienți. Aceste spații vin în completarea clădirilor existente, clienții existenți întărind comunitatea de afaceri din acest parc.

Achiziția Cromwell completează portofoliul nostru de la km 13 din parcul de pe autostrada A1. Planul nostru este să reamenajăm parcul astfel încât să îl aducem la standardele CTP, prin eficiență energetică, luând în calcul și aspectul clădirilor. De menționat este că, portofoliul Cromwell include o clădire multifuncțională, care acum nu este operațională, dar va fi adusă la viață până la mijlocul anului viitor. Aici vom crea un CTP Clubhouse cu funcțiuni multiple – de la restaurant și cafenea, la sală de fitness și săli de conferință, care să sprijine rezidenții în atragerea forței de muncă de calitate și accesul facil la servicii de bază și chiar divertisment”, a declarat Andreea Enescu, Transaction Manager CTP România, orchestratorul acestei tranzacții.

Achiziția clădirilor din portofoliului Cromwell a fost intermediată de către agenția de real estate JLL, prin Silviana Petre Badea, Managing Director, care s-a implicat activ în partea de management a tranzacției.

CTPark Bucharest este amplasat strategic pe harta logistică a țării, având acces la autostrada A1 și la 15 km de centrul orașului București. În acest moment, parcul oferă mai mult de 500.000 mp închiriabili pentru peste 100 de companii din sectoarele e-commerce și logistică.