Home Intermodal Aeroportul din Budapesta devine hubul Turkish Cargo pentru Europa de Est

Aeroportul din Budapesta devine hubul Turkish Cargo pentru Europa de Est

Aeroportul din Budapesta devine hubul Turkish Cargo pentru Europa de Est

Turkish Cargo transformă Aeroportul din Budapesta în noul său hub din Europa de Est pentru transportul aerian de mărfuri și va deschide curând un birou regional în BUD Cargo City.

În plus, linia aeriană extinde oferta pe ruta Budapesta-Istanbul la patru servicii săptămânale.

Deschiderea hub-ului Turkish Cargo consolidează importanța internațională a aeroportului din Budapesta. Zborurile programate pe ruta Budapesta-Istanbul oferă industriei de logistică din Europa Centrală și de Est acces la una dintre cele mai mari rețele la nivel globale. În prezent, din Istanbul există 95 de rute internaționale pentru transportul aerian de mărfuri.

BUD Cargo City – numărul de curse aeriene a crescut în 2020

Terminalul BUD Cargo City, cu o suprafață de 32.600 mp, inaugurat în ianuarie anul acesta, poate asigura manipularea aeronavelor din categoria F.

În ciuda provocărilor generate de pandemia de coronavirus, traficul aerian de mărfuri pe Aeroportul Internațional Liszt Ferenc din Budapesta s-a derulat fără probleme. În 2020, numărul de curse dedicate transportului de mărfuri a crescut cu 18% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.  Traficul de mărfuri a înregistrat de asemenea rezultate bune: BUD Cargo City a manevrat 107,076 tone de marfă între ianuarie și octombrie 2020. În timp ce traficul pe unele aeroporturi a fost închis complet, aeroportul din Budapesta a înregistrat o scădere de doar 3,6% comparativ cu 2019, iar numărul de zboruri a crescut cu 16,7%.

După primul val al pandemiei, BUD Cargo City este acum pregătit pentru transportul de produse și echipmanente medicale pentru cel de-al doilea val și au început pregătirile pentru a asigura condițiile optime pentru transportul și depozitarea viitorului vaccin.