Home Logistics Depozitare Adriana Brebeanu, Sunlight Industrial: Obiectiv 2019 – bateriile LiON Force să atingă 6-7% din totalul vânzărilor companiei

Adriana Brebeanu, Sunlight Industrial: Obiectiv 2019 – bateriile LiON Force să atingă 6-7% din totalul vânzărilor companiei

Adriana Brebeanu, Sunlight Industrial: Obiectiv 2019 – bateriile LiON Force să atingă 6-7% din totalul vânzărilor companiei

Furnizorul de baterii de tracţiune pentru piaţa de echipamente de manipulare electrice și echipamente industriale, Sunlight Industrial, subsidiara din România a companiei elene Systems Sunlight, și-a majorat vânzările cu 23% în primele șase luni ale acestui an comparativ cu a anului trecut.

Produse comercializate în peste 100 de ţări

Grupul de origine elenă Systems Sunlight deţine în nordul Greciei o facilitate de producţie de baterii și una de reciclare a bateriilor utilizate, iar în Verona (Italia) controlează o altă fabrică. Produsele Systems Sunlight, grup ce a avut afaceri de peste 100 de milioane de euro în 2018, sunt comercializate în peste 100 de ţări din întreaga lume.

Adriana Brebeanu, general manager al Sunlight Industrial, detaliază într-un interviu pentru revista Intermodal & Logistics care sunt principalele provocări și oportunităţi ale pieţei locale de echipamente de manipulate electrice, precum și care sunt obiectivele companiei, care distribuie baterii folosite în domenii diverse, de la industrie, logistică și depozitare până la telekom.

■ Intermodal & Logistics: Cum au evoluat afacerile Sunlight Industrial în România în prima jumătate a acestui an și care sunt prognozele privind evoluţia vânzărilor companiei pentru întreg anul 2019?

■ Adriana Brebeanu: Pentru acest an, Sunlight Industrial își propune să stabilească un nou record în România, ţintind o cotă de piaţă de 40% din volumul total al vânzărilor de baterii de tracţiune (pentru echipamente de ridicare, încărcătoare, electrostivuitoare, platforme etc. – n. red.). Prognozele privind evoluţia companiei sunt extrem de optimiste, având în vedere parteneriatele strategice semnate cu cele mai importante companii din domeniu, iar rezultatele obţinute în primele șase luni ale anului 2019 confirmă acest aspect. Creșterea în primele 6 luni este de 23% comparativ cu 2018.

■ Intermodal & Logistics: Cum a fost anul 2018 din punct de vedere al vânzărilor comparativ cu 2017?

■ Adriana Brebeanu: Anul 2018 a fost unul provocator, având în vedere dinamica pieţei de echipamente electrice. Vânzările de echipamente electrice au avut o creștere substanţială în 2018, de peste 30% comparativ cu 2017, acest aspect influenţând în mod pozitiv vânzările de baterii dedicate acestor aplicaţii.

■ Intermodal & Logistics: Ce produse cuprinde portofoliul Sunlight Industrial pentru piaţa din România? Care sunt noutăţile din portofoliul companiei din acest an?

■ Adriana Brebeanu: Subsidiara din România, Sunlight Industrial, comercializează toată gama de produse a grupului Systems Sunlight, atingând mai multe sectoare de activitate, printre care telekom, industrie, logistică și depozitare, banking, data center etc. Grupul Systems Sunlight este într-un continuu proces de dezvoltare a unor produse inovatoare. În acest an a fost lansat cel mai așteptat produs pentru piaţa din România, bateriile cu tehnologie LiON. LiON Force, seria nouă, revoluţionară de “baterii inteligente” Sunlight, reprezintă o inovaţie globală și îmbină avantajele bateriilor având tehnologia litiu cu aplicaţii inovatoare ale tehnologiei Industry 4.0.

■ Intermodal & Logistics: Care sunt obiectivele și strategia de dezvoltare ale Sunlight Industrial pentru România, pe termen mediu și lung?

■ Adriana Brebeanu: Obiectivele companiei pe termen mediu și lung sunt consolidarea parteneriatelor strategice și totodată creșterea numărului de angajaţi, aceștia reprezentând cel mai important “activ” al companiei.

■ Intermodal & Logistics: Care sunt cele mai mari provocări, respectiv oportunităţi ale pieţei românești în prezent?

■ Adriana Brebeanu: Provocările pentru acest an sunt diverse, plecând de la creșterea vânzărilor, dezvoltarea echipei și nu în ultimul rând dezvoltarea portofoliului de clienţi.

■ Intermodal & Logistics: Ce tendinţe observaţi pe piaţa bateriilor pentru echipamentele de depozite? Cum s-a dezvoltat segmentul de echipamente cu baterii lithium-ion?

■ Adriana Brebeanu: În România, piaţa bateriilor LiON este încă la început, dar se așteaptă o dezvoltare accentuate în următorii ani; costul de achiziţie al unei baterii LiON este unul semnificativ, dar companiile mari care au experimentat avantajele acestei tehnologii pe piaţa din vestul sau nordul Europei înclină mai mult spre acest produs.

■ Intermodal & Logistics: Din punct de vedere logistic, cum organizaţi livrările de produse în România?

■ Adriana Brebeanu: Sunlight Industrial are un stoc ce acoperă o gamă largă de tipuri de elemenţi şi de accesorii – Aquafill, Airlift, cuple, cabluri ş.a. – şi cel mai bun termen de livrare posibil în prezent, de o săptămână pentru elemenţi şi două săptămâni pentru bateriile complete.