Home Logistics Depozitare Linde extinde gama de stivuitoare cu tehnologie Li-ION

Linde extinde gama de stivuitoare cu tehnologie Li-ION

Linde extinde gama de stivuitoare cu tehnologie Li-ION

Producătorul german de echipamente pentru manipularea materialelor, Linde Material Handling lansează noi modele de electrostivuitoare Li-Ion cu o capacitate de încărcare de două până la trei tone.

Compania intenţionează să-­și extindă din nou portofoliul de stivuitoare tehnologie litiu-­ion până la sfârșitul acestui an. Dispunând de capacităţi de încărcare de 2, 2,5 sau 3 tone, aceste modele, inclusiv versiunile rutiere corespunzătoare, se bucură de costuri reduse de întreţinere, de o durată mare de viaţă și de economisire a energiei, precum și de performanţe puternice de operare și de ridicare. Pe piaţă sunt deja disponibile la vânzare primele electrostivuitoare cu baterii Li-Ion de 90 V.

Ca urmare a lansării modele lor cu capacităţi de încărcare între 1,4 și 1,8 tone la sfârșitul anului 2016, împreună cu modelele Linde E20 până la E30, producătorul german a deschis acum calea către tehnologia inovativă a bateriei litiu-­ion pen tru încă un segment de piaţă mare. Stefan Prokosch, Director Management de Produs Electrostivuitoare din cadrul Linde Material Handling, este convins că numeroasele avantaje ale tehnologiei litiu-­ion vor fi reflectate din ce în ce mai mult în cifrele de vânzări. „Primim feedback pozitiv în mod constant de la clienţii care folosesc deja stivuitoarele din seriile mai mici, propulsate cu baterii litiu-ion”, spune Prokosch.

„Tehnologia este fiabilă și extrem de eficientă din punct de vedere energetic și este foarte ușor de manevrat”, subliniază Stefan Prokosch. Acest lucru se datorează tensiunii aplicate constant, a randamentului net de energie cu până la 30% mai mare, disponibilităţii mai mari datorate încărcării intermediare în orice moment și durabilităţii îndelungate. În plus, echipamentele Li-­ION elimină operaţiunile de schimbare a bateriilor, de servisare și de întreţinere.

Durabilitate ridicată pentru un timp extins de utilizare

Garanţia generoasă Linde pentru bateriile litiu-ion, care acoperă opt ani, asigură un nivel ridicat de securitate a investiţiilor pentru clienţi. În cazul în care clienţii revendică o garanţie în primii trei ani, bateria va fi reparată sau înlocuită gratuit. Ulterior, reclamaţia este tratată în funcţie de vârsta bateriei sau de numărul de cicluri complete de încărcare. Încărcătorul are o garanţie de 24 de luni sau 6.000 de ore de încărcare. Pentru a asigura o sursă de alimentare suficientă pentru stivuitoarele electrice, Linde a pus un accent deosebit pe o configuraţie inteligentă a celulelor litiu, având ca rezultat asigurarea unei tensiuni aproape constante de 90 V. Acest lucru reduce sarcina termică a componentelor stivuitorului, chiar și în condiţii de performanţă ridicată și o utilizare eficientă a energiei. Pentru început sunt disponibile două dimensiuni ale bateriilor: bateria cu capacitate mai mică are o putere de 24,1 kWh, cea mai mare de 60,3 kWh. Trei încărcătoare compatibile (9 kW, 17 kW și 30 kW) pot fi combinate cu aceste baterii, în funcţie de necesităţi. Conexiunea aleasă depinde de aplicaţia individuală. De exemplu, dacă există posibilitatea reîncărcării regulate, este suficientă utilizarea bateriei mai mici și combinarea acesteia cu încărcătorul mare, astfel încât să nu existe limitări în ceea ce privește disponibilitatea utilajului. Cu toate acestea, dacă bateria trebuie să funcţioneze multe ore non­stop, producătorul recomandă alegerea bateriei mari.

Tehnologia litiu-ion Linde și-­a dovedit utilitatea datorită siguranţei inerente ridicate a sistemului. În comparaţie cu întreţinerea și servisarea bateriilor plumb acid care pot duce la răniri provocate de scurgerea acizilor și a gazelor din baterii, bateria litiu-­ion nu necesită întreţinere si elimină aceste pericole de la bun început.

În același timp, conceptul de siguranţă Linde în mai multe etape exclude pagubele și defecţiunile rezultate din suprapresiune, supraîncălzire și descărcare în exces.

Sistem de management inteligent

Ca un „radar de siguranţă”, sistemul de management al bateriilor monitorizează continuu toţi parametrii relevanţi și pune stivuitorul într-­o stare controlată în cazul unui defecţiuni tehnice.

Un compartiment masiv din oţel protejează celulele bateriei de deteriorări din exterior. În timpul unui test de impact, Linde a demonstrat în mod impresionant la ce forţe ridicate poate rezista acest compartiment. Un stivuitor de 8 tone cu încărcătură care se deplasa cu mare viteză, s-­a ciocnit în partea laterală a unui stivuitor litiu-ion de 3 tone, dar furcile nu au reușit să pătrundă în compartimentul robust al bateriilor. Un avantaj cheie al soluţiei Linde este marcajul CE, pe care producătorul stivuitorului îl emite pentru întregul utilaj, inclusiv pentru baterie. „Pentru echipamentul nostru litiu-ion, nu înlocuim doar bateria. Mai degrabă, dezvoltăm o soluţie completă pentru fiecare model împreună cu parteneri renumiţi. În consecinţă, bateria și stivuitorul se potrivesc perfect unul cu celălalt”, subliniază Prokosch.

În România și Republica Moldova, producătorul Linde Material Handling este reprezentat de compania Elmas din Brașov, încă din anul 1996. Pe lângă comercializarea gamei de stivuitoare Linde, Elmas a dezvoltat un pachet complet de servicii (consultanţă, service, verificări și teste hidraulice, reparaţii, închirieri, piese de schimb) și o reţea importantă de puncte de lucru, la nivel naţional. De la mijlocul anului 2016 a demarat și activitatea liniei de upcycling stivuitoare, în urma unei investiţii de 700.00 de euro. Acest proces de upcycling stivuitoare conduce la o economie de resurse și materii prime având un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.