Home Companii Afacerile TCE Holding au crescut cu 10% in 2011

Afacerile TCE Holding au crescut cu 10% in 2011

Cifra de afaceri a holdingului a ajuns in 2011 la 21 milioane de euro, cu 10% mai mult decat anul trecut, cand businessul a stagnat. Motoarele de crestere au fost businessul international, posta, serviciul care se ocupa de merchendaising si de preluarea marfii la mass-market si serviciul de werehousing, conform oficialilor companiei.

Piata de logistica si transporturi a reusit o crestere usoara in 2011, insa externalizrea in Romania este inca departe de nivelurile din Europa de Vest sau peste Ocean.
Din analizele companiei privind piata autohtona rezulta ca nivelul maxim al externalizarii serviciilor de transport si logistica este de aproximativ 30%. In timp ce in Europa de Vest depaseste 70%, iar in Statele Unite acesta trece de 90%, potrivit lui Sorin Sofian, CEO TCE Holding.
“Efectul pozitiv al crizei a fost si inca va fi pentru o buna perioada de timp accelerarea externalizarii unor servicii printre care se numara si cele logistice si de transport. Externalizarea este rezultatul eforturilor manageriale de a limita costurile, dar, in acelasi timp, de a pastra competivitatea companiilor”, a mai spus acesta.
In 2012 TCE Holdingse vrea sa isi largeasca baza de clienti din zona online care promite cresteri semnificative, prin serviciile de curierat clasic sau same day.
Pentru 2012 TCE Holding isi largeste domeniul de activitate cu un business conex de arhivare si distrugere securizate de documente.
“Intram cu aceasta noua directie de business pe o piata bine reglementata la nivel european si, partial, si in Romania. Piata este relativ vasta, este vorba spre exemplu de sistemul bancar sau de furnizorii de tichete de masa – o piata a carei valoare poate ajunge la aproximativ 18 milioane de euro, doar pe distrugere securizata” a spus Sorin Sofian.
In acest an holdingul opereaza cu 45 puncte de lucru, cu 2 hub-uri principale, Bucuresti si Brasov, si cate un minihub in Bacau si Cluj. La finele anului trecut TCE Holding numara aproximativ 1100 de angajati.
TCE Holding este structurata pe 8 linii de business, de la servicii de curierat express pana la servicii de transport international specifice unei case de expeditie, depozitare sau merchandising: TCE Courier – curierat rapid national, TCE Same Day, TCE Cargo – distributie de paleti, TCE Post – servicii postale private la nivel national si international, TCE Spedition – servicii de transport national de marfa in regim de grupaj si camioane complete, TCE Warehouse – servicii de depozitare, TCE Servcom – merchandising si servicii comerciale de receptie la mass-market.