Home Companii Alinso isi extinde portofoliul de clienti internationali

Alinso isi extinde portofoliul de clienti internationali

ALINSO GROUP, dezvoltatorul Ploiești West Park, anunţă peste 200.000 de mp livrați de la inaugurarea parcului logistic până în luna martie 2012.

Ploiești West Park continuă să se impună ca o locaţie de referință datorită poziţionării sale strategice şi infrastructurii excelente oferite clienţilor. Printre companiile care au decis recent să îşi stabilească activitatea în parc se numără Schlumberger, Halliburton şi Honeywell. Compania Halliburton a devenit primul chiriaş al clădirii pentru IMM-uri, în timp ce Honeywell a început lucrările pentru o fabrică pe un lot de 7 hectare iar Schlumberger va ocupa o suprafaţă de 5 ha.
“Punem accent pe oferirea de soluţii durabile, iar investiţia noastră din Ploiesti West Park este un punct de referință în acest sens, cu obiectivul stabilit de a construi spaţii eficiente şi rentabile pentru clienţii parcului. Deşi am venit în România la sfârşitul anului 2008, am livrat deja prima clădire complet operaţională în aprilie 2010, pornind dezvoltarea de la zero. Noi credem că viteza de execuţie, transparența și corectitudinea, propunerile de afaceri  orientate spre client sunt cheia succesului nostru. Considerăm în același timp, că România ar putea face mai mult pentru a se poziţiona ca un hub logistic şi industrial în regiune. România are un mare potenţial în acest sens, dar nu este suficient de cunoscută în străinătate, pentru investitorii străini care sunt în căutarea de soluţii industriale şi de logistică eficiente, într-un climat propice mediului de afaceri”, a declarat Ivan Lokere, CEO Alinso Group.
În 2011, Ploiești West Park a inaugurat prima clădire BREEAM de 17.850 m², clădire dedicată IMM-urilor, a finalizat heliport-ul şi a livrat primul depozit frigorific cu consum redus de energie din regiune, cu o capacitate de 7500 de paleţi.
De la sfârşitul anului 2008, Ploiești West Park ( joint venture Alinso Group și omul de afaceri Petrică Ușurelu) a livrat mai mult de 1/3 din parc şi şi-a stabilit obiectivul de a construi spaţii eficiente şi rentabile pentru clienţii săi. Demonstrând capacităţi de execuţie rapide, Alinso Group a livrat până acum în România peste 100.000 mp de spații de depozitare clasa A pentru companii precum Unilever, OTZ Logistics şi British American Tobacco. Pentru compania Toro a fost construit un depozit de producţie de 13.000 mp pe 3.4 ha de teren.
Parcul a început cu o suprafață de 220 ha, dar s-a extins între timp la 250 ha, datorită creşterii rapide a cererii. Valoarea totală a construcţiilor clădirilor şi a lucrărilor de infrastructură, care vor fi dezvoltate în acest parc este estimată în jurul valorii de 750 de milioane de euro şi se estimează ca 14.000 de locuri de muncă vor fi create în mod direct şi indirect.ALINSO GROUP este dezvoltatorul Ploieşti West Park, unul dintre cele mai mari şi mai moderne parcuri industriale şi de afaceri din Europa de Est, cu o valoare totală de construcţie a clădirilor şi infrastructurii de 750 milioane de euro pe durata dezvoltării proiectului. Depozitele logistice ale Ploieşti West Park sunt potrivite pentru centre europene de distribuţie de importanţă regională şi naţională, pentru activităţile de distribuţie către centrele oraşelor Bucureşti şi Ploieşti, precum şi către zonele învecinate.  Parcul are diferite domenii: logistică, semi-industrial, IMM-uri şi zona de SE. Valorile pe care Alinso Group își construiește afacerile sunt: i) eficienţa costurilor, ii) etici în afaceri, III), intimitatea clienţilor şi iv) crearea unor  clădiri durabile, cu accent pe mediu.