Home Automotive ARS Altmann AG și ICL introduc trenurile RoRo pentru automotive între Europa și China

ARS Altmann AG și ICL introduc trenurile RoRo pentru automotive între Europa și China

ARS Altmann AG și ICL introduc trenurile RoRo pentru automotive între Europa și China

Furnizorul de servicii logistice, ARS Altmann AG împreună cu partenerul său, Intermodal Container Logistics Vienna (ICL) introduc, începând cu luna iunie 2019, trenuri RoRo între Europa și China. Sistemul de transport hibrid, ce combină vagoane de tren double deck și containere este primul de acest fel implementat pe ruta Eurasiatică.

ARS Altmann AG își unește forțele cu ICL pentru a realiza o soluție hibrid ce combină utilizarea containerelor și a vagoanelor double deck pentru a transporta autoturisme atât din China către Europa cât și viceversa. Ruta traversează Kazakhstan, Rusia, Belarus și Polonia și este concepută pentru două trenuri bloc pe săptămână, aproximativ 40.000 unități pe an.

Conceptul de transport al mărfurilor în containere între Europa și China a fost deja adoptat de către industria automotive, oferind avantaje în special în ceea ce privește costul de transport, timpii de tranzit sau acces la piețe emergente. Utilizarea de vagoane speciale pentru transportul vehiculelor oferă un factor de încărcare mai mare al trenurilor și toate avantajele transportului feroviar în comparație cu transportul maritim sau aerian.

“Acordăm o mare importanță creșterii economice și tehnice a Chinei și în special a industriei automotive în această țară și, în ultimii doi ani, am stabilit concepte ce le oferă clienților noștri globali o soluție holistică pentru a-și distribui produsele din Europa în China și invers. Aceasta le oferă clienților atât conceptul door-to-door între China și Europa utilizând vagoane acoperite pe întreaga rută, dar și posibilitatea de a completa conceptul de container cu vagoane de tren pentru autovehicule, așa numita soluție hibridă” a explicat Frank Lehner, Chief of Internationalization al ARS Altmann AG.