Home Logistics 3 PL Bertschi investește în operatorul feroviar de stat SBB Cargo

Bertschi investește în operatorul feroviar de stat SBB Cargo

Bertschi investește în operatorul feroviar de stat SBB Cargo

Bertschi Group alături de alte trei companii de logistică din Elveția – Planzer, Camion Transport și Galliker au format un joint venture și au achiziționat 35% din acțiunile companiei feroviare de stat SBB Cargo. Cele patru companii de familie intenționează să contribuie astfel la dezvoltarea SBB Cargo și a unui sistem de transport sustenabil și prietenos cu mediul.

În septembrie 2018, operatorul de stat elvețian, SBB și-a anunțat intenția de a identifica parteneri care să achiziționeze un pachet minoritar de acțiuni al diviziei de transport feroviar. De la 1 ianuarie 2019, SBB Cargo a fost declarată companie independentă în grupul SBB, fiind clară poziționarea acesteia ca si companie antreprenorială.

Planzer, Camion Transport, Galliker, și Bertschi transportă volume de marfă semnificative pe cale feroviară și rutieră atât în Elveția cât și la nivel internațional. Aceste afaceri de familie au in interes comun de a susține o piață de transport feroviar competitivă în Elveția, precum și schimbul modal sustenabil de pe cale rutieră pe cale feroviară.

Consiliul director al SBB Cargo va fi format dintre trei reprezentanți ai SBB, doi reprezentanți ai SBB Combi și un membru independent. Tranzacția este supusă aprobărilor autorităților antitrust și se așteaptă să fie finalizată în primăvara anului 2020. Părțile implicate au stabilit de comun acord să nu dezvăluie valoarea tranzacției.

Grupul Bertschi, un pionier al soluțiilor de transport sustenabile, transportă 80% din volumele de marfă utilizând transportul intermodal pe cale ferată. Bertschi va utiliza experiența sa îndelungată în domeniul transportului intermodal pentru a avea un impact pozitiv asupra dezvoltării SBB Cargo, dar și în ceea ce privește transportul sustenabil în Elveția, Europa și la nivel mondial. Aceste planuri vor contribui la îndeplinirea obiectivelor climaterice în transportul de marfă.