Home Automotive BMW investește 1 miliard de euro într-o nouă fabrică în Ungaria

BMW investește 1 miliard de euro într-o nouă fabrică în Ungaria

BMW investește 1 miliard de euro într-o nouă fabrică în Ungaria

BMW Group își extinde amprenta de producție în Europa și va deschide o nouă fabrică în Ungaria, lângă Debrecen. Valoarea investiției va fi de peste 1 miliard euro, va crea 1.000 de noi locuri de muncă, iar capacitatea de producție va fi de 150.000 de vehicule pe an.

În apropiere de Debrecen, producătorul bavarez va fabrica vehicule din gama premium cu motoare cu combustie, dar pe aceeași linie de producție va putea fi asamblat  și un motor electric. Unitatea de producție va integra cele mai noi tehnologii, soluții inovatoare de automatizare, aplicații logistice flexibile și va contribui la stabilirea de noi standarde în industrie în ceea ce privește digitalizarea, sustenabilitatea și flexibilitatea în procesele de producție.

Numai în 2017, achizițiile BMW de servicii și componente de la furnizorii din Ungaria a totalizat 1,4 miliarde euro. Odată cu deschiderea noii fabrici, această colaborare va fi dusă la un alt nivel

BMW este cel de-al cincilea producător de vehicule finite prezent cu o fabrică în Ungaria, după Audi, Mercedes-Benz, Suzuki Motor Corporation, General Motors.