Home Logistics Ambalare Castrol ar putea implementa tehnologia Pulpex pentru a reduce cantitatea de ambalaje din plastic

Castrol ar putea implementa tehnologia Pulpex pentru a reduce cantitatea de ambalaje din plastic

Castrol ar putea implementa tehnologia Pulpex pentru a reduce cantitatea de ambalaje din plastic

Castrol, parte a grupului bp și unul dintre cei mai mari producători de lubrifianți la nivel global, a anunțat un parteneriat cu Pulpex, un inovator în domeniul ambalajelor de hârtie.

Adoptarea cu succes a tehnologiei Pulpex ar putea reduce semnificativ ambalajele de plastic utilizate de către Castrol pentru produsele sale.

Pulpex este prima tehnologie cu ajutorul cărei se produc sticle din pulpă de lemn folosind materii prime 100% regenerabile din păduri gestionate în mod responsabil. Sticlele fabricate cu ajutorul tehnologiei Pulpex au o amprentă de carbon cu până la 30% mai mică decât PET-ul sau sticla. Castrol este cea mai nouă companie care se alătură partenerilor Pulpex – un grup de companii globale din industria bunurilor de larg consum ambalate, care urmăresc adoptarea ambalajului de hârtie. Lansat în iulie 2020 ca o colaborare între Pilot Lite şi Diageo, consorțiul include nume precum PepsiCo, Unilever şi GSK Consumer Healthcare, alte mărci urmând să se alăture demersului.

Luna trecută, Castrol și-a lansat noua strategie de sustenabilitate PATH3603 prin care urmărește să ofere un viitor mai sustenabil prin reducerea și reutilizarea deșeurilor, reducerea emisiilor de carbon și îmbunătățirea calității vieții comunităților.

Unul dintre obiectivele companiei este să înjumătățească amprenta de plastic până în 2030, iar acest parteneriat cu Pulpex face parte din planul său de reducere a cantității de ambalaje din plastic.

Castrol încorporează deja plastic reciclat în ambalajele sale în SUA și a lansat un nou design optimizat al ambalajelor, care utilizează mai puțin plastic şi ambalează mai bine pentru o logistică mai eficientă. Explorarea utilizării materialelor alternative este următorul pas în demersul companiei de reducere a plasticului.

„Castrol se angajează să examineze ciclul de viață al produselor existente și al celor noi pentru a vedea cum pot fi îmbunătățite, reutilizate sau reciclate”, a declarat A.S. Ramchander, directorul de marketing al Castrol. „Suntem foarte încântaţi să lucrăm cu Pulpex pentru a explora modul în care tehnologia lor, iniţial concepută pentru industria FMCG, poate fi utilizată pentru lubrifianţi ca înlocuitor pentru sticlele existente din polietilenă de înaltă densitate (HDPE).”