Home Logistics Imobiliare Cine este câștigătorul licitației pentru construcția terminalului cargo al Aeroportului din Oradea?

Cine este câștigătorul licitației pentru construcția terminalului cargo al Aeroportului din Oradea?

Cine este câștigătorul licitației pentru construcția terminalului cargo al Aeroportului din Oradea?

CTP, cel mai mare dezvoltator de spații logistice și industriale din Europa Centrală și de Est va construi terminalul cargo al Aeroportului din Oradea, o investiție de peste 32 milioane euro. 

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Bihor, oferta declarată câștigătoare este cea depusă de compania SC CTPARK IOTA SRL. Dezvoltatorul imobiliar va realiza o investiție în valoare totală de 32.078.869 de euro (echivalentul a 223 euro/mp), în condițiile în care suma minimă stabilită ca bază de pornire a licitației a fost de 3.597.225 de euro, respectiv 25 euro/mp. Proiectul presupune construirea unor clădiri (depozit, hangar) în valoare de 25,7 milioane de euro și realizarea căii de rulare, a platformei de acces, rulare și garare a aeronavelor, respectiv acces auto, și a platformei de garare aferentă terminalului, suma prevăzută fiind de aproape 6,4 milioane de euro.

De asemenea, declară CJ Bihor, alte elemente esențiale ale ofertei câștigătoare sunt nivelul redevenței și crearea a 100 de locuri de muncă. Redevența propusă de SC CTPARK IOTA SRL este de 0,6 euro/mp/an, în condțiile în care cota minimă stabilită ca bază de pornire a licitației a fost de 0,32 euro/mp/an. Raportat la întreaga suprafață a terenului, de 143.880 mp, nivelul redevenței este stabilit la 86.333,4 euro/an, respectiv 2.158.335 euro/25 ani. Dreptul de superficie acordat companiei asupra terenului este de 25 de ani.

Calea de rulare a aeronavelor la sol, menită să asigure legătura dintre pista de decolare/aterizare a aeronavelor aeronavelor din incinta R.A. Aeroportul Oradea și terminalul cargo va fi cuprinsă, liberă de sarcini, în proprietatea publică a Județului Bihor.

Investița se va derula în trei faze:

  • prima fază a proiectului, cu o valoare de 10,9 milioane euro și care reprezintă 34% din totalul investiției, va începe în trimestrul IV al anului 2021 și se va derula pe parcursul anului 2022;
  • a doua fază a proiectului, ce se ridică la 11,8 milioane euro și care, împreună cu prima fază, reprezintă 71% din totalul investiției, se va desfășura pe parcursul anului 2023;
  • a treia fază a proiectului, cu o valoare de 9,4 milioane euro, se va desfășura pe parcursul anului 2023.