Home Automotive Cine este Amanda Zhang, noul director general al Mercedes-Benz România?

Cine este Amanda Zhang, noul director general al Mercedes-Benz România?

Cine este Amanda Zhang, noul director general al Mercedes-Benz România?

Amanda Zhang (43 de ani), senior manager marketing communications în cadrul Mercedes-Benz AG, va prelua funcţia de CEO al Mercedes-Benz România de la Martin Schulz (47 de ani), începând cu 1 martie 2021, a anunțat compania într-un comunicat de presă.

După un mandat de doi ani la conducerea Mercedes-Benz România, Martin Schulz va prelua funcţia de preşedinte şi CEO al Mercedes-Benz Cars Middle East

Cariera Amandei Zhang a debutat cu un Program Internaţional de Management în cadrul Daimler, acum aproape 20 de ani. De atunci, a supervizat proiecte internaţionale precum „Journey to China” – care a constat în transferarea operaţiunilor de vânzări din Hong Kong în Beijing. De asemenea, Amanda Zhang a contribuit la consolidarea echipei de sales market management din Japonia şi la dezvoltarea echipei de product management şi marketing din Regiunea Europa. Începând cu 2016, ea a fost implicată direct în elaborarea unui centru de competenţă dedicat zonei de Product Management şi Marketing, cu două locaţii în Europa, dezvoltând totodată proiecte locale şi regionale în 18 pieţe europene.

Amanda Zhang are o vastă experiență în senior management și o expertiză amplă, dobândite în urma proiectelor de succes în cadrul Daimler, aptidudini cheie pentru a conduce Mercedes-Benz România către mobilitatea viitorului din toate punctele de vedere.

„Amanda este o forță de neoprit –observând atent întreg efortul depus în dezvoltarea și optimizarea operațiunilor în care a fost implicată și devotamentul său în digitalizarea proceselor de business, sunt convins că este persoana potrivită  pentru a conduce Mercedes-Benz România mai departe”, a menționat Karl Schregle, Head of Mercedes-Benz Cars Sales Europa. 

„2020 a fost un test dificil pentru toți cei aflați în poziții de leadership. Iar Martin Schulz a trecut cu brio testul. Aria sa de expertiză și buna cunoaștere a întregului business Mercedes-Benz au fost esențiale în traversarea acestei perioade pline de ambiguități. A dovedit că este un lider agil, care a îmbrățișat provocările și a abordat schimbarea ca pe o oportunitate de a testa noi moduri de lucru. Iar faptul că Mercedes-Benz conduce topul autoturismelor premium în 2020 este o dovadă puternică a acestui fapt.”, a continuat acesta

„Mă bucur să mă alătur echipei Mercedes-Benz România și sunt nerăbdătoare să continui munca începută de Martin. Consolidarea poziției de lider pe piața locală și amplificarea promisiunii companiei cu privire la un viitor neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon sunt în topul priorităților mele pentru acest rol,” a spus Amanda Zhang. 

Martin Schulz s-a alăturat companiei Mercedes-Benz în urmă cu 20 de ani, iar parcursul său profesional a inclus roluri în mai multe țări. Înainte de poziția de CEO al Mercedes-Benz România, Martin a coordonat activitățile de Sales & Marketing din Vietnam și Thailanda şi, din 2016, a ocupat funcția de Head of Product & Marketing, Mercedes-Benz Korea.