Home Automotive Josephine Payne, prima femeie numită la conducerea fabricii Ford de la Craiova

Josephine Payne, prima femeie numită la conducerea fabricii Ford de la Craiova

Josephine Payne, prima femeie numită la conducerea fabricii Ford de la Craiova

Începând cu 1 aprilie 2021, Josephine Payne va prelua funcția de președinte al Ford România și director general al fabricii de la Craiova, a anunțat astăzi compania.

Josephine Payne va deveni astfel prima femeie la conducerea fabricii de la Craiova și îl va înlocui pe Ian Pearson, care se va retrage din activitatea profesională la 1 mai 2021 după 31 de ani petrecuți în cadrul Ford Motor Company.

Ian Pearson deține funcția de director general al fabricii Ford Craiova din 1 martie 2018, însă primul său rol la această uzină l-a avut în 2011, atunci când a fost numit director al Uzinei de Producție Motoare. În timpul mandatului său în Secția de Motoare, Ian și echipa sa au fost responsabili cu lansarea motorului EcoBoost de 1.0L, un model premiat la nivel internațional.

„Craiova va ocupa mereu un loc special în inima mea. Am petrecut aici, cumulat, aproape șase ani alături de o echipă minunată și sunt foarte mândru de ceea ce am realizat împreună. Sunt recunoscător că am avut șansa de a lansa, împreună cu echipa Ford Craiova, modelul Puma, care nu este doar primul vehicul hybrid fabricat aici, dar și cel mai tehnologizat model pe care l-a produs România vreodată”, a declarat Ian Pearson.

Josephine Payne are peste 29 de ani de experiență în domeniul producției și ingineriei și face parte din echipa Ford din 1991. În martie 2018, Josephine a venit în România de la Fabrica Dagenham din Marea Britanie și a preluat aici conducerea Uzinei de Producție Motoare din Craiova de la spaniolul Jaime Ortiz-Canavate.

Din septembrie 2020, Josephine a preluat funcția de Assistant Plant Manager al Uzinei din Craiova, conducând echipa de producție a vehiculelor din Craiova și colaborând îndeaproape cu echipele Ford de la uzinele din Europa.

„Este o onoare pentru mine să preiau acest rol și să continui ceea ce a început Ian. Este, de asemenea, un adevărat privilegiu să fiu prima femeie care va conduce operațiunile fabricii din Craiova. Mă bucur că voi lucra în continuare cu echipa deosebită pe care o avem aici în România”, a declarat Josephine Payne.

De asemenea, Dan Ghirișan, care ocupă în prezent poziția de Manager Lansare Produse la Ford Craiova va fi numit Assistant Plant Manager.