Home Logistics Curierat și e-commerce Curiera, investiţii de 1 milion de euro în flota electrică şi depozit

Curiera, investiţii de 1 milion de euro în flota electrică şi depozit

Curiera, investiţii de 1 milion de euro în flota electrică şi depozit

Curiera, start-up din industria de curierat care se adresează micilor producători și comercianți cu trimiteri între unu și 1.000 de colete pe lună, va închide anul financiar cu o cifră de afaceri de 12 milioane de lei. Compania a investit într-o flotă electrică şi în propriul depozit, lângă Bucureşti, în judeţul Ilfov.

Începând de săptămâna aceasta, 13 din cele 17 mașini din flota companiei de curierat vor fi full electrice. Până la sfârșitul anului 2023, compania va renunța la cele patru vehicule pe carburant și continuă planurile de mărire a flotei. În funcție de disponibilitatea producătorilor și de plafoanele facilităților fiscale, estimează ca ar putea suplimenta parcul auto cu încă 15 mașini electrice, arată Curiera într-un comunicat.

„Componenta financiară a jucat un rol important în luarea acestei decizii, fiind cunoscut faptul că o flotă electrică înseamnă costuri mai mici de exploatare. Însă, pentru noi, componenta de responsabilitate socială este și mai importantă. Având în vedere implicarea noastră socială de până acum în diferite cazuri umanitare, am considerat că utilizarea unei flote de mașini electrice este o continuare firească a promisiunii pe care ne-am făcut-o, de a ne implica activ în societate și de a schimba lucrurile în bine”, a declarat Silvia Duță, CEO Curiera.

În 2022, compania a crescut cifra de afaceri cu 6 milioane lei faţă de 2021 şi estimează că va închide anul cu 12 milioane de lei. În total, investiţia în flota de curierat şi în noul depozit însumează 1 milion de euro.

„Încă o parte importantă a investiției de anul acesta a mers în dezvoltarea noului depozit. Acum dispunem de 500 metri pătrați, iar pentru anul 2023 estimăm triplarea spațiului de depozitare în paralel cu suplimentarea dotărilor cu panouri fotovoltaice și stații de încărcare”, a mai spus oficialul.