Home Logistics Curierat și e-commerce Black Friday 2022: DPD România investește 1,5 milioane de euro în tehnologie

Black Friday 2022: DPD România investește 1,5 milioane de euro în tehnologie

Black Friday 2022: DPD România investește 1,5 milioane de euro în tehnologie

Black Friday se organizează în 2022 pe 11 noiembrie și este un eveniment la care s-au înscris 160 de magazine online.

DPD România se așteaptă de Black Friday la o creștere a vânzărilor cu 20% comparativ cu o zi obișnuită de vineri, în ciuda contextului actual cu multe provocări și incertitudini.  Pentru a fi pregătită pentru cel mai important eveniment din comerțul online, compania a investit 1,5 milioane de euro în tehnologie. În plus, DPD România a angajat peste 150 de persoane, inclusiv curieri și manipulanți în depozite, și a relocat în spații mai mari depozitele din Arad, Deva, Sfântu Gheorghe, Pitești, Reghin și Odorheiul Secuiesc.

Investiția anunțată de DPD România, o bandă automată de sortare amplasată la depozitul din Mogoșoaia, are o capacitate de peste 100.000 de colete pe zi și ar urma să prevină întârzierile ce pot fi provocate de volumele mari. Pot fi sortate aproximativ 7.000 de colete pe oră (adică peste 100.000 de colete pe zi), de cel mult 3 kg și dimensiuni 20 x 20 x 30 cm, care pot fi trimise către peste 200 de destinații.

Banda de sortare instalată la depozitul central din Mogoșoaia funcționează pe baza unui dispozitiv inteligent de fotografiere, care identifică în mai puțin de 2 secunde dimensiunea volumetrică și utilizează tehnologie Wi-Fi ce permite sortarea eficientă. Poate separa coletele etichetate greșit sau pe cele care nu au informații suficiente pentru sortare, prevenind în acest fel livrările eronate. În plus, are sisteme de siguranță care previn accidentele de muncă și este conectată la sistemul de incendiu al DPD.

Pentru noi a fost prioritar și în acest an să investim în oameni și în tehnologie. Banda de sortare automată va ușura munca oamenilor și va eficientiza livrările pentru destinatarii finali. În plus, clienții noștri se pot baza pe sistemul de lockere și oficii, care reduce timpul de livrare la 24 de ore, și au la dispoziție Predict, un serviciu unic pe piața de curierat din România, care le spune intervalul de 60 de minute la care va ajunge curierul la ei la ușă”, a declarat Karla Codrea, CEO DPD România.