Home Automotive Daimler lansează producţia cutiilor de viteze automate cu nouă trepte în România

Daimler lansează producţia cutiilor de viteze automate cu nouă trepte în România

Daimler lansează producţia cutiilor de viteze automate cu nouă trepte în România

Subsidiara Daimler din România, Star Assembly, a lansat în cadrul unei ceremonii oficiale, producţia cutiei de viteze automată cu nouă trepte 9G-TRONIC. Extinderea producţiei reprezintă o completare a activității globale de fabricare a sistemelor de tracţiune, cu sediul principal în Untertürkheim.

Pentru extinderea capacităţii, Daimler va investi în total peste 300 de milioane de euro și va crea peste 500 de noi locuri de muncă în cadrul filialei din România, Star Assembly. În prezent, compania are, în cadrul filialelor din România, Star Transmission (unde sunt produse roţi dinţate, arbori, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii şi sisteme de direcţie) şi Star Assembly (unde sunt produse cutii de viteze) peste 1.800 de angajaţi.

„Lansarea procesului de fabricare a cutiei de viteze 9G-Tronic, care beneficiază de o cerere ridicată, îmbunătăţeşte în mod durabil competitivitatea în cadrul reţelei noastre internaţionale de producţie“, a afirmat Frank Deis, director pentru producţia de sisteme de antrenare din cadrul Mercedes-Benz Cars şi responsabil de locaţie în cadrul fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim.

Mercedes-Benz asigură fabricarea cutiilor automate de viteze în cadrul unei structuri flexibile, cu reprezentanţa din Untertürkheim ca fabrică principală, iar lucrările de montaj pentru cutiile de viteze sunt efectuate în România. Personalul din cadrul filialei din România a beneficiat de instruire intensă în cadrul unui program de calificare care a durat mai multe luni şi a fost organizat în cadrul producţiei de cutii de viteze de la Untertürkheim pentru a se familiariza cu toate procesele de montaj.

„Investiţia şi continuarea procesului de extindere în România demonstrează aprecierea faţă de angajamentul şi know-how-ul deţinut de către personalul nostru. Îmi face o deosebită plăcere să fac parte, ca nou membru, din echipa de la Star Transmission şi de la Star Assembly“, a afirmat Falk Pruscha, care deţine, începând cu luna decembrie 2015, funcţia de administrator în cadrul Star Transmission şi al Star Assembly.