Home Logistics Depozitare Datacor investește 1,25 milioane euro într-o fabrică de fibră optică la Bistrița

Datacor investește 1,25 milioane euro într-o fabrică de fibră optică la Bistrița

Datacor investește 1,25 milioane euro într-o fabrică de fibră optică la Bistrița

Compania Datacor, integrator de soluții pentru infrastructuri inteligente, deținută de către Bogdan și Cristian Bilegan, investește 1,25 milioane euro într-o fabrică de fibră optică în parcul industrial Bistrița-Sud.

Investiţia este finanţată prin fonduri europene în cadrul Programul Ope­ra­ţional Regional (POR 2.2). Fabrica va demara producția din luna ianuarie 2021, adresându-se unor segmente de piață precum: fiber-to-the-home, centrele de date, 5G, LANs (Local Area Net­works).

„Credem în viitorul fibrei optice, ca element central al infrastructurilor IT&C pentru noile tehnologii. Niciun alt mediu nu oferă capacitatea şi viteza de transmisie oferite de fibra optică. De aceea am ales să investim în producţia de cabluri preconectorizate şi soluţii de conectică fibră optică.“, a declarat Călin Brehar, manager de dezvoltare în cadrul companiei Datacor.

Compania intenționează ca începând cu 2021 să lanseze propriile produse și pe piața europeană, în special în Germania și Austria, acolo unde investițiile în infrastructura telecom sunt semnificative.

Fabrica va avea o suprafață de 845 mp și va dispune de un sistem fo­tovoltaic care poate aduce eco­no­mii de energie electrică de până la 90000kWh/­an. Lucrările au fost demarate în primăvara anului 2018, iar fabrica urmează să intre în producţie în ianuarie 2021. Astfel, la finalul acestui an, Datacor va face recrutări pentru 20 de posturi disponibile în regiune: tehnician producţie, tehnician măsurători şi laborator, gestionar depozit, controlor calitate, agent vânzări.

Pentru acest an, chiar și în contextul pandemiei, compania estimează o creștere a cifrei de afaceri și a profitului, menținând planul de investiții bugetat pentru următorii 2 ani, 800.000 fiind alocați construcției unui centru logistic regional.

Datacor, companie fondată în urmă cu 18 ani la Bistrița, activează pe piaţa de soluţii de comunicaţii, securitate şi electrice, operând în segmentele office, retail şi industrial.