Home Intermodal DKV Euro Service: creștere peste așteptări a afacerii în România

DKV Euro Service: creștere peste așteptări a afacerii în România

DKV Euro Service: creștere peste așteptări a afacerii în România

DKV Euro Service a înregistrat în 2017 o creștere a cifrei de afaceri cu 11% peste estimarea inițială, veniturile companiei atingând valoarea de 289 milioane euro, ceea ce reprezintă o creștere de 24,5% comparativ cu 2016. Totodată și baza de clienţi a celui mai mare furnizor independent de carduri de combustibil din Europa și unul dintre liderii pieței în România a înregistrat o creştere de două cifre în 2017.

„Anul acesta DKV aniversează 10 ani în România. Este un deceniu de creștere constantă pentru DKV, atât din perspectiva cifrei de afaceri, cât și a portofoliului de clienți și a echipei”-Robert Vass, Country Manager DKV Euro Service.

DKV deține o cotă de piață de 15% din piața totală de carduri pe segmentul de transport internațional și are în prezent o echipă de 17 angajați în România. Rețeaua de acceptanță DKV, cea mai mare din Europa a unui furnizor independent, este în continuă dezvoltare, iar anul acesta pune la dispoziţia clienţilor peste 70.000 de puncte de acceptanță în 42 de țări europene. În România, clienţii DKV pot beneficia de o rețea locală extinsă, de peste 700 de stații (LUKOIL, MOL, OMV / Petrom, Oscar Downstream, Gazprom, Socar, Smart Diesel, Aral etc.).

Pe lângă faptul că extindem permanent rețeaua de acceptanță a DKV Card, Începând cu 2017, DKV a acordat o atenție specială digitalizării. Au fost alocate investiții semnificative pentru acest program în directă legătură cu un alt proiect de referință pentru DKV, DKV Box Europe, dispozitivul de bord care va permite decontarea taxelor de drum în mai multe țări europene, fără a necesita reconfigurare. DKV BOX Europe va fi gestionabil prin intermediul DKV Toll Manager, o platformă inovatoare creată de DKV, deja premiată în cadrul unui eveniment care răsplătește proiectele digitale în Germania. “DKV Box Europe va aduce beneficii extinse chiar din această toamnă”, spune Robert Vass. Etapa de comandă este în plină desfășurare, urmând ca din toamnă să devină utilizabil pentru Belgia, iar ulterior pentru țări precum Germania, Austria, Franța, Spania, Portugalia și Italia.

Un alt proiect important pentru prima parte a anului 2018 a fost taxa de drum din Slovenia, țară care a trecut de la sistemul de taxare clasic la unul electronic, denumit DarsGo, începând cu 1 aprilie. Ca de obicei, DKV a asigurat suport pentru clienții săi încă de anul trecut pentru a facilita o tranziție ușoară și lipsită de griji la noul mod de calcul.

Pentru 2018, DKV Euro Service estimează o ușoară încetinire a creșterii afacerii în România pe fondul încetinirii pieței de transport rutier, cifra de afaceri urmând să se situeze în jurul valorii de 303 milioane euro.

La nivel internațional, grupul german este prezent în 42 de țări din Europa, are peste 70.000 de puncte de acceptanță, peste 170.000 de clienți și au fost emise până acum 2,7 milioane de carduri și/sau unități de bord către clienții săi. Cifra de afaceri a DKV Group în 2017 a fost de 7,2 miliarde euro.