Home Intermodal DP World Constanța semnează un protocol de colaborare cu Vama

DP World Constanța semnează un protocol de colaborare cu Vama

DP World Constanța semnează un protocol de colaborare cu Vama

DP World Constanța a semnat un protocol de colaborare cu Biroul Vamal de Frontieră Constanța-Sud din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați.

Acordul de înțelegere vizează facilitarea operațiunilor de control desfășurate de autoritățile vamale locale și definește cadrul in care DP World Constanța poate da în folosință gratuită Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud un scaner cu raze X de ultimă generatie cu scopul de a fluidiza fluxul containerelor în portul Constanța-Sud, în conformitate cu toate reglementările legale privind controalele vamale de securitate.

Scopul acestui acord are la bază posibilitatea de a elibera cu celeritate containerele din vamă. Aparatul cu raze X va fi amplasat în incinta terminalului operat de DP World Constanța și este destinat exclusiv controlului vamal nedistructiv în procesul de scanare a containerelor și a mijloacelor de transport.

Protocolul de colaborare definește atât drepturile cât și responsabilitățile celor două instituții implicate, agreate pentru o perioadă inițială de zece ani de zile. Semnarea acestui acord este o acțiune strategică, care marchează evoluția companiei DP World Constanța în cei 15 ani de activitate în România, de la statutul de operator portuar local la facilitator de prim rang al comerțului inteligent.

Cosmin Cârstea, Managing Director DP World Constanța, a declarat: “Semnarea protocolului susține principiile de pază și de facilitare a comerțului. Continuăm să lucrăm eficient pentru îmbunătățirea fluxurilor de transport maritim de containere care intră în terminalul nostru și dincolo de porțile acestuia. Acest acord este avantajos pentru toți cei implicați, fiind în beneficiul direct al portului și contribuind indirect la dezvoltarea economiei naționale, prin sporirea eficienței operațiunilor de descărcare a mărfurilor și asigurarea aplicării eficiente a legii.”