Home Intermodal DP World Constanța reînnoiește contractul de concesiune cu Portul Constanța

DP World Constanța reînnoiește contractul de concesiune cu Portul Constanța

DP World Constanța reînnoiește contractul de concesiune cu Portul Constanța

DP World Constanța a semnat reînnoirea contractului de concesiune cu Administrația Națională a Porturilor Maritime Constanța până în anul 2049.

Contractul a fost inițial semnat de către DP World Constanța în anul 2003, terminalul devenind operațional în aprilie 2004. Terminalul deservește atât piața locală și teritoriul învecinat cu ramificații către Europa Centrală, dar și piețele din Ucraina, Rusia, Bulgaria, Georgia și Moldova, prin conexiuni directe cu nave tip feeder, fiid un centru de tranzit pentru mărfurile din regiunea extinsă a Mării Negre.

DP World Constanța le oferă importatorilor și exportatorilor din Europa Centrală acces rapid și eficient din punct de vedere al costurilor către piața asiatică în contrast cu rutele tradiționale Nord Europene, prin evitarea nodurilor intermodale congestionate din vestul Europei. Compania dezvoltă în mod active o rețea intermodală dinspre portul Constanța, venind în sprijinul expeditorilor și nevoii de fluidizare a fluxului de mărfuri. Capacitatea curentă a terminalului este de 1.000.000 TEU, existând potențial de extindere etapizată pentru acomodarea unui volum de peste 4.500.000 TEU.

Reînnoirea contractului creează premisele ca DP World să mențină, opereze și să continue dezvoltarea terminalului de containere din portul Constanța Sud.

“Acest contract reprezintă un câștig pentru ambele părți, și reflectă angajamentul DP World în administrarea portofoliului nostru pentru a ne asigura că vom continua să livrăm un beneficiu net pozitiv atât pentru economie cât și pentru comunitățile în care trăim și ne desfășurăm activitatea. Această dovadă de încredere în DP World, în calitate de partener de renume mondial cu cea mai bună combinație de capital, tehnologie și aptitudini, se potrivește cu aspirațiile noastre strategice în regiune. Rămânem angajați față de România!” a declarat Cosmin Cârstea, Director General DP World Constanța.