Home Intermodal DP World: creștere cu 13,9% a volumului de containere în prima jumătate a anului 2021

DP World: creștere cu 13,9% a volumului de containere în prima jumătate a anului 2021

DP World: creștere cu 13,9% a volumului de containere în prima jumătate a anului 2021

DP World Limited a manipulat 19,7 milioane TEU la nivel global prin terminalele sale de containere în al doilea trimestru al anului 2021.

Astfel volumul de containere pentru această perioadă a înregistrat o creștere de 17,1% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020. Creșterea în al doilea trimestru al anului 2021 s-a accelerat, toate regiunile înregistrând performanțe puternice, în special terminalele din India, Europa, Australia și America. Jebel Ali (EAU) a gestionat 3,4 milioane TEU în al doilea trimestru al anului 2021, în creștere cu 4,2% comparativ cu anul trecut.

Per total, în prima jumătate a anului 2021, DP World a gestionat 38,6 milioane TEU, volumul crescând cu 13,9% în raport cu anul trecut.

„Suntem încântați să raportăm o altă performanță puternică a volumului, cu o creștere în al doilea trimestru din 2021 de 17,1% față de anul anterior și în creștere cu 7,3% față de al doilea trimestru din 2019, ceea ce evidențiază puterea pieței. Toate regiunile noastre au înregistrat o performanță robustă, India fiind extrem de puternică. Încurajator, îmbunătățirea recentă a volumelor din terminalul portuar fanion Jebel Ali (EAU) a continuat și în al doilea trimestru, creșterea accelerând la la 4,2% la nivel anual ”, a declarat Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele și directorul general al DP World.

„Perspectivele pe termen scurt rămân pozitive, dar ne așteptăm ca ratele de creștere să se modereze în a doua jumătate a anului 2021. Mai mult, rămânem conștienți de faptul că pandemia Covid-19 și incertitudinea geopolitică ar putea perturba din nou redresarea economică globală,” a adăugat acesta. „Continuăm să facem progrese semnificative în ceea ce privește strategia noastră de a furniza soluții pentru lanțul de aprovizionare proprietarilor de mărfuri și suntem concentrați pe profitabilitatea în creștere, gestionând în același timp capitalul de creștere. Începutul puternic al anului 2021 ne consolidează poziția pentru a oferi o performanță generală bună pentru acest an și rămânem concentrați pe îndeplinirea obiectivelor noastre pentru 2022 ”.