Home Intermodal DP World intenționează să achiziționeze Imperial Logistics

DP World intenționează să achiziționeze Imperial Logistics

DP World intenționează să achiziționeze Imperial Logistics

DP World și-a anunțat intenția de a achiziționa Imperial Logistics, furnizor de servicii logistice integrate, listat la bursa din Johannesburg, cu o prezență pe 25 de piețe, cu precădere în Europa și Africa.

DP World a făcut o ofertă de 66 ZAR pe acțiune, valoarea tranzacției ridicându-se la 12,7 miliarde ZAR (aproximativ 890 milioane euro). Această tranzacție este supusă aprobării acționarilor Imperial și a altor condiții obișnuite, inclusiv aprobări ale organismelor de reglementare.

Imperial este un furnizor integrat de soluții de logistică, cu o prezență în 25 de țări și cu amprentă importantă pe piața în plină dezvoltare din Africa. Grupul se concentrează pe soluții pentru industrii cu o creștere rapidă, ce include domeniul sănătății și farmaceutic, al bunurilor de larg consum, industria automotive, chimică și industrie.

Achiziția se înscrie în strategia DP World de a deveni un furnizor de soluții logistice integrate și va crește capacitatea DP World, în special în Africa. Achiziționarea Imperial va adăuga noi capacități pentru DP World, în special în Africa. Prin unirea forțelor celor două companii, se va crea cea mai bună rețea a continentului în logistică, porturi și terminale, zone economice și logistică maritimă. DP World își propune să îmbunătățească conectivitatea dintre producătorii africani de-a lungul benzilor comerciale cu creștere rapidă către restul lumii.

„Achiziția Imperial va ajuta DP World să construiască lanțuri de aprovizionare mai bune și mai eficiente pentru proprietarii de marfă, în special în Africa. Operațiunile Imperial sunt complementare rețelei noastre de porturi, terminale și operațiuni logistice de pe continent. La fel ca DP World, cel mai mare atu al Imperial este oamenii săi și așteptăm cu nerăbdare să primim angajații Imperial în echipa DP World la încheierea cu succes a tranzacției,”a declarat Sultan Ahmed Bin Sulayem, președinte și CEO al grupului DP World.