Home Automotive Cel mai mare producător de ambulanțe din Europa de Est investește într-o fabrică la Aiud

Cel mai mare producător de ambulanțe din Europa de Est investește într-o fabrică la Aiud

Cel mai mare producător de ambulanțe din Europa de Est investește într-o fabrică la Aiud

Deltamed, cel mai mare producător de ambulanțe și vehicule pentru intervenție specială din Europa de Est, companie cu capital integral românesc, construiește o nouă unitate de producție la Aiud, județul Alba.

“Am primit de nenumărate ori, din partea voastră, a aiudenilor, solicitarea de a suplimenta locurile de muncă în așa fel încât locul de muncă să fie cât mai aproape de casă. Am ascultat și am făcut tot posibilul să creăm oportunități de dezvoltare strategice. Astăzi, vă putem anunța cu bucurie lansarea unui proiect amplu desfășurat alături de Deltamed – cel mai mare producător de ambulanțe și vehicule pentru intervenție specială din Europa de Est, ce se va concretiza prin inaugurarea unei noi unități de producție în Aiud. Astfel, planurile noastre de dezvoltare a municipiului, de sustenabilitate și responsabilizare ecologică, cât și de recreare a condițiilor optime de creștere industrială, și-au găsit un partener de încredere și un facilitator serios de oportunități pentru forța de muncă locală,” a anunțat Primăria Aiud.

Investiția Deltamed va fi una de tip greenfield, primăria punând la dispoziția producătorului trei terenuri din care compania va alege unul pentru construcție. Deși în Aiud există o platformă industrială pe zona fostei fabrici metalurgice, investitorii nu au fost încântați de acel loc, așadar vor alege o altă zonă din Aiud, a declarat primarul Oana Badea, citată de către Economedia. Potrivit discuțiilor dintre reprezentanții Deltamed și primărie, activitatea de producție vehicule ar urma să înceapă în acest an, fiind create 40 de noi locuri de muncă. Valoarea investiției nu a fost făcută publică.

Deltamed este o companie cu capital 100% românesc fondată în 1997 în Cluj-Napoca. Producătorul deține o fabrică de ambulanțe în Gilău, Cluj, având 7 hale de producție cu o suprafață cumulată de aproape 15.000 mp. Deltamed are capacitate de fabricare a elementelor 100% in house, pentru metal, lemn și plastic, atelier de termoformare ABS, sector de producție panouri sandwich, laborator de cablaje și un departament de tâmplărie. De asemenea, compania fabrică propriile suprastructuri și elemente din fibră de sticlă pentru care produce și matrițele necesare. Deltamed are 3 birouri de vânzări, în București Gilău și Iași și 3 puncte de lucru service și mentenanță, situate în București, Gilău și Bacău. În ultimii trei ani, compania a înregistrat o medie a cifrei de afaceri de 35 milioane euro.