Home Logistics Comerț international DPD și Asendia dezvoltă un serviciu de curierat premium pentru magazinele online din SUA

DPD și Asendia dezvoltă un serviciu de curierat premium pentru magazinele online din SUA

DPD și Asendia dezvoltă un serviciu de curierat premium pentru magazinele online din SUA

Asendia, furnizor internațional de servicii poștale și curierat din Statele Unite ale Americii, a încheiat un parteneriat strategic cu DPDgroup pentru a oferi servicii de livrare pentru magazinele online din SUA către piețele europene.

Asendia, un joint venture între La Poste și Swiss Post, reunește excelența în logistică și tehnologii inteligente pentru a sprijini companiile din e-commerce să se dezvolte la nivel internațional. Cu 17 subsidiare la nivel internațional, Asendia le oferă magazinelor online servicii de livrare expres la nivel internațional prin intermediul soluției e-PAQ.

Asendia și DPDgroup, ambele parte a La Poste Group, și-au unit forțele pentru a crea o gamă de servicii premium – e-PAQ Elite, disponibile în Europa prin intermediul DPD, compania de curierat din Europa cu cea mai extinsă rețea de livrare.

În 2021, Statele Unite au fost al doilea partener comercial ca mărime pentru UE la import, cu 11,8% din totalul importurilor, potrivit Eurostat.

În ultimul deceniu, comerțul dintre SUA și UE a cunoscut o creștere continuă, cu o mică scădere doar în 2019. Se preconizează că vânzările de comerț electronic în Europa de Vest vor continua să crească până în 2025, potrivit eMarketer. Până la sfârșitul anului 2022, vânzările de comerț electronic vor reprezenta 14,8% din totalul vânzărilor cu amănuntul din regiune și vor atinge aproape 660 de miliarde de dolari, în creștere față de 430 de miliarde de dolari în 2019.

Magazinele online din SUA au acces rapid la clienții din Europa

Serviciul e-PAQ Elite, promovat în Europa de DPD, va oferi comercianților online din SUA acces la livrarea pe cele mai mari piețe europene de comerț electronic (Franța, Germania, Irlanda, Țările de Jos, Spania, Marea Britanie) în 3-5 zile lucrătoare. Retailerii pot beneficia, de asemenea, de urmărire optimizată a coletelor și de diferite opțiuni vamale, inclusiv preplătite și plătite la destinație, în funcție de afacerea lor. Soluția este deja disponibilă și unele magazine online de top au fost deja incluse în faza pilot.

În plus, prin intermediul DPD, clienții e-PAQ Elite au acces la serviciul Predict, o aplicație pentru consumatorii finali care oferă notificări avansate, ferestre de livrare de 1 oră, urmărire în timp real, reprogramare a livrării și opțiuni de livrare durabile. În plus,magazinele online au acces în propriul portal dedicat, myDPD, care oferă urmărire în timp real a coletelor, gestionarea livrării pe mai multe dispozitive, asistență ușor de utilizat și opțiuni de feedback.

„Alianța strategică dintre Asendia și DPDgroup creează noi oportunități pentru comercianții online care doresc să se extindă sau să-și dezvolte în continuare vânzările în Europa”, spune Marc Pontet, Chief Executive Officer, Asendia.

Pontet a adăugat: „În proiectul pilot, clienții au arătat cum e-PAQ Elite va oferi expeditorilor B2C o opțiune de livrare rapidă și mai accesibilă. Livrarea fiabilă și la prețuri avantajoase generează conversii în comerțul electronic transfrontalier, motiv pentru care ne așteptăm ca aceasta să fie o alegere populară pentru retailerii online din SUA care se străduiesc să câștige și să păstreze noi clienți europeni.”