Home Logistics Depozitare Element Industrial lansează Eli Xpress și primul proiect la Constanța

Element Industrial lansează Eli Xpress și primul proiect la Constanța

Element Industrial lansează Eli Xpress și primul proiect la Constanța

Dezvoltatorul de parcuri logistice și industriale Element Industrial lansează Eli Xpress, o nouă linie de business centrată în jurul conceptului de depozitare de proximitate.

Primul proiect din cadrul Eli Xpress este Xpress Constanța, un parc logistic de 11.000 mp, achiziționat anul trecut de la distribuitorul de băuturi alcoolice, Bere Băuturi. Depozitul este închiriat de Altex și Bere Băuturi Constanța.

Conceptul Eli Xpress presupune depozite logistice cu suprafețe între 6.000 – 12.000 mp, situate în vecinătatea imediată a marilor orașe, sau chiar în interiorul lor.

Intenția Element Industrial este de a construi un portofoliu de astfel de proiecte, prin achiziția directă a depozitelor, fie prin dezvoltarea unor terenuri care corespund cerințelor. Totodată, dezvoltatorul continuă investițiile și în rețeaua Eli Parks, parcuri logistice cu suprafețe între 50-60.000 mp. Faza a doua a Eli Park 1, din zona Buftea – Chitila, este livrată în aceasta perioadă, iar compania a securizat terenuri în orașe secundare precum Craiova, Bacău, Târgoviște sau Timișoara, lucrând la autorizarea proiectelor.

„Accelerarea trendului de migrare a unor volume importante din retail în online va conduce la o cerere susținută de spații de depozitare flexibile, în zone ce pot asigura livrarea într-un termen mai scurt”, a declarat Muler Onofrei, CEO & Co-Founder, Element Industrial.

Dezvoltatorul are în lucru o serie de proiecte sub brandul Eli Parks, parcuri logistice cu suprafețe între 50-60.000 mp, în București, Craiova, Bacău, Târgoviște sau Timișoara, precum și depozite cu suprafețe mai mici, grupate sub denumirea Eli Xpress.