Home Logistics Green Logistics Fabrica PET Recycling Team din Târgu Mureş a început producţia

Fabrica PET Recycling Team din Târgu Mureş a început producţia

Fabrica PET Recycling Team din Târgu Mureş a început producţia

Fabrica PET Recycling Team Târgu Mureş, o investiţie de 7,5 milioane de euro, a început producţia, joint-venture-ul din România urmând să livreze 18.000 de tone de plastic reciclat pe an, anunţă Grupul Alpla într-un comunicat.

Investiţia de la Târgu Mureş este realizată de un joint-venture format din Alpla Group, Ecohelp SRL şi United Polymer Trading (Elveţia). Fabrica este dotată cu tehnologie de ultimă generaţie şi va produce aproximativ 18.000 de tone de material reciclat din deşeuri menajere pe an. Întreprinderea, care este deţinută şi operată în comun de cei trei parteneri şi care se numeşte PET Recycling Team Târgu Mureş, va aproviziona piaţa din sud-estul Europei cu rPET de calitate alimentară, promovând astfel economia circulară în regiune.

Aproximativ 18.000 de tone de PET-uri reciclate post-consum (rPET) pe an – specialistul în ambalare şi reciclare Alpla, Ecohelp SRL (România) şi United Polymer Trading AG (Elveţia) încep producţia la fabrica lor comună de reciclare din Târgu Mureş. Prima linie de extrudare pentru producţia de granule rPET de înaltă calitate din fulgi PET a fost pusă deja în funcţiune. Partenerii joint-venture-ului vor găzdui evenimentul oficial de deschidere in data de 4 mai 2023, arată Alpla Group.

Joint-venture-ul a luat fiinţă în toamna anului 2021 şi combină seturile de competenţe ale celor trei companii implicate. Alpla aduce mulţi ani de experienţă ca specialist global în reciclare şi producător de ambalaje, în timp ce United Polymer Trading (UPT) are o reţea extinsă de distribuţie a materialelor plastice şi a materialelor reciclate. Compania locală Ecohelp SRL furnizează fulgi de PET reciclaţi din sticle de PET colectate din deşeurile menajere. Granulele rPET, de calitate alimentară obţinute prin acest proces servesc, apoi, ca materie primă pentru noi preforme şi sticle.

Noua instalaţie de reciclare a creat aproximativ 20 de noi locuri de muncă. Până în anul 2025, Alpla va investi 50 de milioane de euro pe an în extinderea continuă a activităţilor sale de reciclare. De asemenea, compania intenţionează să îşi globalizeze activităţile în domeniul reciclării de înaltă calitate. Grupul produce anual aproximativ 203.000 tone de rPET şi 74.000 de tone de rHDPE.