Home Logistics Green Logistics ALPLA, Ecohelp și UPT formează un joint-venture și investesc într-o fabrică de reciclare a PET-urilor în România

ALPLA, Ecohelp și UPT formează un joint-venture și investesc într-o fabrică de reciclare a PET-urilor în România

ALPLA, Ecohelp și UPT formează un joint-venture și investesc într-o fabrică de reciclare a PET-urilor în România

Grupul ALPLA, specialist global în soluții de ambalare și reciclare, investește în construcția unei fabrici de reciclare în Târgu Mureș, România, ca parte a unui joint-venture cu partenerii săi Ecohelp (România) și UPT-United Polymer Trading AG (Elveția).

Granulele de plastic reciclat vor proveni din PET colectat din deșeurile menajere și vor fi utilizate pentru fabricarea de sticle noi din PET.

Cele trei companii vor investi în mod egal în proiectul de instalare a unei linii de extrudare pentru reciclarea sticlelor PET post-consum în cadrul unității de producție existente a Ecohelp. Acestea își propun să producă în fiecare an 15.000 de tone de PET reciclat pentru utilizare alimentară (rPET). Granulatul rPET va fi apoi utilizat pentru fabricarea de preforme și sticle noi, cu intenția de a consolida ciclul local al materialelor în regiunea Europei Centrale și de Sud-Est.

Trei parteneri, trei domenii diferite de expertiză

Cei trei parteneri contribuie cu diferite domenii de expertiză la joint-venture. În timp ce ALPLA acționează ca specialist în reciclare și ca producător de preforme și sticle, Ecohelp furnizează material de bază sub formă de fulgi din PET care vor trece printr-un proces de extrudare pentru a produce granule de rPET de înaltă calitate. La rândul său, UPT este proprietarul instalației de reciclare rPET Cumapol Emmen din Olanda și este specializată în comercializarea materialelor plastice și a materialelor reciclate. Întreaga sumă investită în fabrică și în clădirea și infrastructura aferente se ridică la aproximativ 7,5 milioane EUR. Extinderea fabricii va crea 15 noi locuri de muncă la unitatea de producție din Târgu Mureș.

Joint-venture-ul este supus aprobării și reglementărilor impuse de către autoritățile din domeniul concurenței. Partenerii au semnat contractul pe 9 septembrie 2021, producția fiind planificată să înceapă la mijlocul anului 2022. Părțile au convenit să nu dezvăluie alte detalii.