Home Companii Flexitank-urile reduc preţurile de transport pentru mărfurile lichide vrac

Flexitank-urile reduc preţurile de transport pentru mărfurile lichide vrac

Flexitank-urile reduc preţurile de transport pentru mărfurile lichide vrac

Transportul lichidelor vrac transformă reţelele logistice pentru multe din produsele alimentare precum vin, suc de fructe, ape minerale, uleiuri vegetale, melasă și chiar pentru produsele chimice nepericuloase, cum sunt vopselurile, lubrifianţii, cernelurile, parafina etc.

Transportatorii au la dispoziţie o serie de soluţii tehnice pentru a duce la destinaţie aceste produse: tancuri container, cisterne, butoaie, IBC, ISO sau flexitank-uri. Deși flexitank-urile sunt disponibile pe piaţă de mai bine de 20 de ani, popularitatea acestora a crescut semnificativ în ultimii ani. Mai atenţi la costuri și la impactul activităţilor asupra mediului înconjurător, tot mai mulţi expeditori apelează la flexitank-uri pentru transportul mărfurilor vrac lichide, avantajele acestora comparativ cu butoaiele sau IBC-urile fiind semnificative. Fabricate din mai multe straturi de polietilenă cu un strat exterior de polipropilenă ţesută, și o capacitate de transport de 14.000 până la 24.000 litri de lichid, flexitank-urile transformă un container de 20’ într-un mijloc eficient și ecologic de transport mărfuri lichide, fiind 100% reciclabile. În cazul flexitank-urilor, sarcina utilă este cu 20% mai mare comparativ cu IBC-urile și oferă o reducere de costuri cu până la 30% faţă de alte ambalaje. Pentru că flexitank-urile se folosesc o singură data, riscul de contaminare al produselor transportate este inexistent.

Flexitank-ul intră în oferta comercială Van den Bosch

Van den Bosch Transporten, unul dintre primii 10 transportatori de mărfuri vrac din Europa, și-a extins oferta comercială pentru activităţile deep-sea cu flexitank-uri. Pe lângă variantele existente până acum: containere ISO, mărfurile vrac lichide pot fi expediate în flexitank-uri către destinaţii din întreaga lume. “Remarcăm un interes crescut pentru flexitank-uri și am decis să ne extindem activităţile deep-sea cu această nouă soluţie. Segmentul intermodal a cunoscut o creștere remarcabilă în ultimii ani, mai ales activitatea de transport maritim și prin această nouă modalitate de transport ne extindem activitatea de transport la nivel international, cu focus pe Europa, Africa și Orientul Mijlociu” a declarat Paul van de Vorle, membru al Consiliului Director Van den Bosch.

“Van den Bosch operează în România pe segmentul de transport intermodal pentru produsele lichide și solide vrac. Produsele lichide transportate în regim intermodal sunt business-ul cheie în România, unde avem livrări atât de produse chimice cât și de produse alimentare în toate zonele țării. Produsele solide transportate în regim intermodal sunt în continuă dezvoltare în România, iar în acest moment avem livrări de produse non-food în partea de vest și sud a țării. Produsul nou pe care îl vom aduce pe piața românească este flexitank-ul și sperăm să dezvolte business-ul atât pentru noi cât și pentru clienții noștri” – Florin Hărpău, Business Development Van den Bosch.