Home Automotive Gabriel Sicoe este noul președinte ACAROM

Gabriel Sicoe este noul președinte ACAROM

Gabriel Sicoe este noul președinte ACAROM

Gabriel Sicoe a fost desemnat de către adunarea generală ACAROM în funcția de președinte al asociației. Directorul de afaceri publice al Dacia va deține această funcție în cadrul Asociației Constructorilor de Automobile din Romania pentru următorii trei ani.

Adunarea generală anuală, care a avut loc pe 22 martie la Pitești, a reunit reprezentații celor 156 de membri: cei doi constructori de autoturisme, Renault-Dacia şi Ford România, fabricanţi de componente auto, companii de cercetare-dezvoltare, universităţi tehnice şi alţi furnizori de servicii auto din toată ţară. Cu această ocazie a fost validată cooptarea în Consiliul Director a domnilor John Oldham,  Preşedinte Ford România şi Adrian Sandu, secretar general al asociaţiei, domnul John Oldham preluînd functia de vicepresedinte ACAROM si conducerea Comisiei de constructori  de automobile. Domnul Silviu Badea, director GIC Piteşti, a fost reconfirmat ca vicepreşedinte  ACAROM şi responsabil al Comisiei de furnizori auto.
Au fost aprobate programele ACAROM pentru anul 2017, acestea focalizându-se pe câteva axe de maxim interes pentru dezvoltarea şi creşterea competitivităţii industriei auto naţionale: infrastructura de transport, piața auto, calitatea resursei umane pentru viitor, cercetarea-dezvoltarea și inovarea.
Urmare a hotărârilor adoptate de adunarea generală, ACAROM va continuă să promoveze şi să susţină pe lângă autorităţile de reglementare crearea unui cadru naţional favorabil pentru valorificarea potenţialului sectorului auto.
Adunarea generală a ACAROM ca şi conferința organizată cu acest prilej au relevat atât potenţialul de dezvoltare al industriei auto în ţară, provocările şi dificultăţile existente, cât şi necesitatea ca autorităţile responsabile să asigure un cadru mai favorabil  pentru valorificarea acestui potenţial.