Home Logistics 3 PL Gebrüder Weiss: oscilaţiile sezoniere și lipsa forţei de muncă îngreunează procesele logistice în FMCG

Gebrüder Weiss: oscilaţiile sezoniere și lipsa forţei de muncă îngreunează procesele logistice în FMCG

Gebrüder Weiss: oscilaţiile sezoniere și lipsa forţei de muncă îngreunează procesele logistice în FMCG

Managementul unor supply chain-uri complexe, cum sunt cele din FMCG poate deveni greu de gestionat, iar transparenţa, un obiectiv greu de îndeplinit. Una dintre modalităţile de a răspunde cerinţelor tot mai diverse ale consumatorilor este simplificarea acestor lanţuri logistice. Un 3PL deţine knowhow-ul, experienţa, dar și resursele necesare pentru a realiza acest lucru.

„Din punctul nostru de vedere, cele mai mari provocări cu care se confruntă producătorii din FMCG sunt pe de o parte repartiţia neechilibrată a volumelor pe perioada anului, iar pe de altă parte lipsa forţei de muncă în zona de depozit. Aceste două aspecte reprezintă totodată provocări și pentru noi, din postura de furnizor de servicii de transport pentru companiile din FMCG. Sezonalitatea influenţează disponibilitatea camioanelor pe piaţă, dar și preţul de transport. În plus, numărul de angajaţi responsabili cu manipularea mărfurilor este același, indiferent de perioada anului, astfel că în perioadele de vârf, gestionarea volumului de comenzi de la clienţi devine dificil de realizat” explică Andrei Ene, Business Unit Manager Grupaj/ LTL Gebrüder Weiss România. Filială a celei mai vechi companii de transport şi logistică din Austria, prezentă pe piaţa locală de mai bine de 20 de ani, Gebrüder Weiss România și-a diversificat de-a lungul anilor portofoliul de soluţii pe care îl oferă: servicii integrate de logistică, servicii de transport rutier, feroviar, aerian și maritim sau servicii cu valoare adăugată, dar și portofoliul de clienţi și industrii cărora se adresează.

Industria bunurilor de larg consum și exigenţele clienţilor din acest domeniu, reprezintă unul dintre segmentele asupra căruia specialiștii Gebrüder Weiss își concentrează atenţia.

“Putem simplifica și contribui la buna desfășurare a activităţilor de supply-chain prin oferirea de consultanţă partenerilor noștri astfel încât să găsim cele mai avantajoase soluţii pentru ambele părţi. Externalizarea activităţii logistice reprezintă de asemenea o alternativă avantajoasă pentru client. Cu ajutorul strategiilor și serviciilor eficiente de la o singură sursă, susţinem întregul lanţ de logistică și distribuţie al clienţilor noștri, asigurând astfel baza unei activităţi eficiente și sustenabile pe piaţă. Gebrüder Weiss optimizează lanţul de aprovizionare, iar clienţii noștri deţin controlul. Cu ajutorul celor mai moderne aplicaţii IT, creăm un management al lanţului de aprovizionare clar și sistematic“ continuă Andrei Ene.

Odată cu externalizarea serviciilor logistice, costurile fixe se transformă în costuri variabile, întreaga responsabilitate fiind preluată de operatorul logistic. Acest procedeu se traduce pe de-o parte printr-o reducere semnificativă de costuri, iar pe de altă parte printr-o economie importantă de timp, compania putând să-și îndrepte atenţia asupra business-ului de bază.

“Printre serviciile dedicate pe care le oferim, putem enumera livrarea cu retur de documente în original, asistare la recepţia mărfii, reașezarea mărfii astfel încât să predăm un articol/palet.”

“Comerţul online reprezintă o industrie care se dezvoltă rapid și solicită viteză de reacţie din partea jucătorilor. Pentru a livra un serviciu B2C de calitate, am regândit anumite componente din proces, cum ar fi echiparea flotei, echipajul la nivel de camion, dotarea cu echipamente speciale de manipulare, dar si adaptarea Transport Management System-ului la cerinţele particulare ale serviciului GW pro.line Home.”