Home Logistics 3 PL GEFCO lansează Fabrica Inovării

GEFCO lansează Fabrica Inovării

GEFCO lansează Fabrica Inovării

Grupul GEFCO, lider european pe piața logisticii auto, lansează Fabrica Inovării, o nouă inițiativă în rândul echipelor companiei din întreaga lume, ce urmărește accelerarea proceselor interne, promovarea ideilor noi și a creativității.

Fabrica Inovării va funcționa pe parcursul întregului an, permițându-le echipelor candidate să își depună aplicațiile și să își prezinte ideile în toată perioada. Pistele de inovare pot viza orice zonă a activității desfășurate de GEFCO, singurele criterii fiind ca ideile propuse să respecte principiile inovației așa cum sunt ele stabilite de companie, să vină în întâmpinarea unei nevoi a clientului și să fie scalabile la nivelul întregului Grup. De filtrarea și selectarea celor mai bune idei se va ocupa o comisie internă de experți.

Fabrica Inovării este proiectată și implementată astfel încât să contribuie la dezvoltarea culturii interne a inovației, încurajând fiecare angajat să inventeze și să exploreze rute de gândire divergente, cu potențialul de a fi transformate în soluții care susțin creșterea companiei. Grupul urmărește să amplifice spiritul creativ al angajaților săi, oferindu-le accesul la un incubator intern pentru cele mai promițătoare idei creative pe care le au.

GEFCO deja lucrează la cultivarea ecosistemului intern al inovării, eforturile fiind concretizate în reușite precum My car is there, serviciu de transport îi permite clientului să gestioneze livrarea noii sale mașini prin intermediul unei aplicații telefonice.

În plus, pentru a accelera procesul inovării, Grupul monitorizează în mod activ evoluția inițiativei de inovare, și încurajează o abordare de tip „testează și învață” a noilor tehnologii, folosind spre exemplu roboți pentru managementul depozitelor în Franța sau drone pentru a face inventarul depozitelor în Spania. În același timp, GEFCO colaborează cu start-up-uri pentru accelerarea inovației. Fabrica Inovării este aliniată la politica Grupului privind inovația, dezvoltată cu câțiva ani în urmă și reconsolidată prin parteneriate recente.

În luna martie a anului 2018, Grupul și-a anunțat colaborarea cu Techstars, un accelerator global care a susținut lansarea a peste 1.000 de start-up-uri din toată lumea. Prin această asociere, GEFCO devine implicit partener al Partech Shaker, un campus internațional care li se adresează afacerilor la început de drum, unde companiile care își fac intrarea în sectorul tech au cele mai prielnice condiții posibile pentru a se dezvolta.