Home Intermodal Sustenabilitatea în transport premiată în cadrul Eco Performance Award 2018

Sustenabilitatea în transport premiată în cadrul Eco Performance Award 2018

Sustenabilitatea în transport premiată în cadrul Eco Performance Award 2018

Ludwig Meyer GmbH & Co. KG și Cargonexx GmbH au câștigat concursul Eco Performance Award 2018.

Juriul competiției Eco Performance Award (EPA), alcătuit din reprezentanți renumiți din industrie a acordat celor două companii distincția Eco Performance Award 2018 pentru activitățile de pionierat în domeniul sustenabilității, în cadrul  conferinței FIT FOR PROFIT organizată de PTV Group.

Ludwig Meyer GmbH & Co. KG: Pionier în electromobilitate și GPL  

La categoria „Companii cu tradiție”, Ludwig Meyer GmbH & Co KG a fost lăudată pentru activitatea de pionierat în domeniul electromobilității și al utilizării camioanelor propulsate de GPL. Compania este specializată în transportul la temperatură controlată și operează camioane alimentate cu GPL și hibride încă din 2009. Un sistem de management al flotei le oferă angajaților toate datele tehnice relevante ale vehiculelor, caroseriilor și ale altor componente. Compania a mai dezvoltat un software propriu cu funcționalități care includ opțiunea de a compara datele tehnice originale cu datele de consum ale camioanelor. Astfel, managerul de flotă poate afla cu exactitate ce vehicul, cu ce componente, este cel mai potrivit pentru o anumită rută de livrare. Acest lucru permite economia de combustibil, reduce uzura vehiculelor și protejează mediul. Compania elvețiană E-Force a produs primele camioane complet electrice de 18 tone pentru a fi utilizate de Ludwig Meyer GmbH & Co KG pe drumurile din Germania. Ludwig Meyer a adăugat încă un camion electric flotei, un eActros, în mai 2018. Anul viitor, compania intenționează să înceapă operarea unui camion care preia energia din linii de tensiune aflate deasupra drumului. Ludwig Meyer GmbH & Co. KG este prima companie care câștigă Eco Performance Award de două ori.

Matthias Strehl, Managing Director Ludwig Meyer GmbH & Co. KG (left), Prof. Dr. Wolfgang Stölzle, președintele juriului și profesor renumit la Institutul de Supply Chain Management, Universitatea St.Gallen, Dr. Alexander Hufnagl, Director General DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG și moderatorul Dr. Barbara Aigner (de la stanga la dreapta).

Cargonexx GmbH: Algoritmii autonomi reduc povara asupra mediului

Câștigătorul categoriei „Start-up”, Cargonexx GmbH, este prima companie de transport din industrie care folosește algoritmi autonomi care să prognozeze prețurile și tendințele din piața de electricitate. Prin utilizare de date inteligente și a inteligenței artificiale, numărul de transporturi fără marfă este redus, ceea ce duce la costuri mai reduse de tranzacționare. Companiile care își încarcă vehiculele o fac la un preț mai scăzut, transportatorii își reduc costurile și își cresc factorii de utilizare, de unde rezultă un trafic și impact asupra mediului reduse. Evenimentul a inclus și o dezbatere pe tema „Când se va produce marele pas în materie de tehnologie de încărcare pentru vehicule electrice?”. Ceremonia Eco Performance Award 2018 a marcat și startul pentru etapa de aplicare a următoarei ediții.

Companiile interesate pot aplica deja pentru  Eco Performance Award 2019 la www.eco-performance-award.com/apply-now.html.

EPA este un premiu independent susținut de DKV Euro Service și de partenerii premium Knorr-Bremse și PTV Group. Suportul tehnic a fost asigurat de Chair of Logistics Management din cadrul Universității St.Gallen, din Elveția.