Home Automotive Green Logistics: Porsche le solicită furnizorilor să treacă la energie verde

Green Logistics: Porsche le solicită furnizorilor să treacă la energie verde

Green Logistics: Porsche le solicită furnizorilor să treacă la energie verde

Porsche depune eforturi suplimentare pentru a reduce emisiile de CO2 în lanțul său de aprovizionare: producătorul de mașini sport le cere celor aproximativ 1.300 de furnizori de serie să utilizeze exclusiv energie regenerabilă în fabricarea componentelor Porsche începând cu luna iulie.

Cerința se aplică tuturor contractelor atribuite pentru furnizarea de componente sau materiale de producție pentru proiecte de vehicule noi. Furnizorii care nu doresc să treacă la energie verde certificată nu vor mai fi luați în considerare pentru contracte pe termen lung, a anunțat Porsche.

„Furnizorii noștri de baterii utilizează energie verde încă din 2020. Și acum facem următorul pas important: le stipulăm furnizorilor noștri de serie să folosească doar energie regenerabilă pentru a produce componentele noastre, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 și mai mult. Recunoaștem că avem responsabilitatea de a ne asigura că lanțurile de aprovizionare sunt transparente și sustenabile”, spune Uwe-Karsten Städter, membru al Comitetului executiv pentru achiziții la Porsche AG. 

Porsche și-a propus un obiectiv ambițios: compania dorește să fie neutră în CO2 pe întregul lanț valoric până în 2030. În acest moment, lanțul de aprovizionare este responsabil pentru aproximativ 20% din emisiile totale de gaze cu efect de seră ale Porsche. Acest procent va crește până la aproximativ 40 până în 2030 ca urmare a electrificării vehiculelor și de aceea problema trebuia abordată încă de acum.

 În plus, Porsche a făcut eforturi pentru a reduce emisiile de CO2 și în propriile uzine: procesul de fabricare a modelului Taycan – primul model de mașină electrică sport produs în uzina Zuffenhausen din Stuttgart – a fost neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon încă de la lansarea sa în 2019. Începând cu 2020, acest lucru a fost valabil pentru toate vehiculele fabricate la sediul central al companiei, incluzând modelele 911 și 718. La începutul anului 2021, Centrul de Dezvoltare din Weissach și fabrica din Leipzig, unde sunt produse modelele Macan și Panamera, au urmat exemplul. Astfel, în prezent toate site-urile mari Porsche sunt deja neutre în materie de CO2 din punct de vedere al operațiunilor.

Porsche va investi mai mult de un miliard de euro în măsuri de decarbonizare în următorii zece ani. Compania a atins un moment important cu premiera mondială a Taycan Cross Turismo la începutul lunii martie. Modelul sport este primul vehicul din lume care este neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pe toată durata de viață. Până în 2030, obiectivul este ca mai mult de 80 la sută din toate vehiculele noi vândute să fie pur electrice sau modele hibride plug-in.