Home Industrial JLG Industries închide fabrica din Mediaș

JLG Industries închide fabrica din Mediaș

JLG Industries închide fabrica din Mediaș

Producătorul american de echipamente pentru ridicare, JLG Industries a anunțat închiderea unității sale de producție din Mediaș, România, ca parte a eforturilor de restructurare. Compania intenționează să închidă operațiunile în Mediaș până pe 30 iunie 2021.

“Într-un efort de a optimiza și a ne alinia mai bine operațiunile pentru a ne sprijini clienții și a permite o creștere sustenabilă, JLG și-a evaluat amprenta de producție globală și a luat decizia de a închide unitatea de producție a companiei din Mediaș, România,” a declarat Karel Huijser, Manager General Regional și Vice-Președinte JLG.

Această decizie urmează unor investiții semnificative făcute recent de companie într-o nouă facilitate de producție și un centru JLG Customer Innovation în Marea Britanie, plus un centru de servicii JLG de ultimă generație în Stockholm, Suedia. “Ne menținem angajamentul pentru clienții noștri din regiune, iar producțiaa va fi redistribuită către alte fabrici JLG la nivel global.”

Fabrica JLG a fost deschisă în parcul industrial Automecanica în 2006, iar în 2012, JLG Industries Inc. a mutat producția europeană a brațurilor articulate pentru seria 450 și 510A la Mediaș ca parte a activității de restructurare a producției la nivel global.

În 2018, compania a raportat un profit de 11,3 milioane lei și o cifră de afaceri de 104,5 milioane lei. Conform celor mai recente date de la Ministerul de Finanțe, fabrica din România are 577 de angajați.