Home Industrial JLG – soluții de transport combinat pentru fabrica din Mediaș

JLG – soluții de transport combinat pentru fabrica din Mediaș

JLG – soluții de transport combinat pentru fabrica din Mediaș

JLG Industries este unul dintre cei mai importanți producători și distribuitori de echipamente pentru acces la înălțime din lume și deține unități de producție în Franța, România, SUA și China.

Producătorul are o colaborare de succes cu furnizorul de soluții logistice Transmec încă din 2013, acesta primind recent din partea JLG un premiu special acordat furnizorilor, ca recunoaștere a suportului oferit în dezvoltarea rețelei logistice.

Inițial, parteneriatul dintre cele două companii viza livrarea de componente către site-ul de producție JLG din Maasmechelen, în estul Belgiei. Transmec se ocupa de colectarea componentelor de la furnizorii din țările Beneluxului. Ulterior, furnizorului de servicii logistice i s-a încredințat și colectarea componentelor din Franța și Italia, dar și transportul containerelor importate din SUA prin portul Antwerp.

Colaborarea dintre JLG și Transmec a atins un nivel superior atunci când producătorul a decis să transfere producția din Maasmechelen la Mediaș, în România.

Cu cele patru depozite în România, dar și propriul serviciu intermodal ce leagă Oradea de Zeebrugge, Belgia, Transmec a reușit să optimizeze fluxurile în lanțul de aprovizionare.

Prin deschiderea unui depozit Transmec la Herstal, lângă Liege, componentele puteau fi transportate pe cale ferată și rutieră cătrr Romania, dar și către cealaltă unitate de producție din Europa a JLG, la Tonneins în sud-vestul Franței.

Pentru a garanta fluxul componentelor către Mediaș, Transmec a deschis un depozit dedicat cu o capacitate de 6.500 mp pentru stocarea de piese. De atunci relația a continuat să se dezvolte, iar Transmec transportă echipamentele JLG în toată Europa folosind propria flotă de vehicule cu podea joasă, echipate pentru încărcarea și descărcarea echipamentelor. “Acest serviciu, operat din România, s-a dovedit a fi de succes și ne-am dublat recent flota la șase vehicule,” explică Piero Feci, Director de Vânzări Transmec Belgia.