Home Logistics Depozitare Jungheinrich: expertiză completă pe segmentul de order pickere

Jungheinrich: expertiză completă pe segmentul de order pickere

Jungheinrich: expertiză completă pe segmentul de order pickere

Picking-ul reprezintă o parte extrem de importantă a lanţului de aprovizionare, iar pentru un plus de operativitate și performanţă în manipularea mărfurilor din depozit, acest proces trebuie realizat cu echipamente ce oferă o productivitate ridicată

Producătorul german de stivuitoare și echipamente pentru depozitare Jungheinrich deţine o expertiză importantă pe acest segment: este lider la nivel european, cu 40% cotă de piaţă în 2014, și cele mai multe order pickere orizontale vândute.

După succesul înregistrat odată cu lansarea la LogiMAT 2015 a order picker-ului orizontal ECE 225, Jungheinrich ridică ștacheta și mai mult și plănuiește să lanseze pe piaţă, în următoarele luni, mai multe variante ale acestui model, respectiv ECE 225 HP (cu platformă hidraulică) și ECE 225 HP-LJ (cu platformă hidraulică cu unitate de control).

Principala calitate a noilor order pickere constă în adaptarea optimă la cerinţele specifice ale diferitelor aplicaţii: prin introducerea noii versiuni a seriei ECE, Jungheinrich îndeplinește toate așteptările utilizatorilor în ceea ce privește performanţa, eficienţa energetică, robusteţea și ergonomia.

Având la bază modelul ECE 225, ce are integrat un nou concept de platformă, sistem de acţionare integrat și tehnologie de control, noile order pickere furnizează o acceleraţie mărită și viteză deplasare sporită, ceea ce duce la creșterea ciclului de  viaţă cu până la 10%, comparativ cu seriile anterioare. Mai mult decât atât, măsurătorile iniţiale au arătat că și consumul de energie scade cu până la 14%.

Platforma operatorului poate fi setată individual, în funcţie de greutatea acestuia și contribuie semnificativ la reducerea vibraţiilor, iar spaţiul generos chiar și pentru operatorii înalţi, alături varietatea mare de opţiuni ajustabile de stivuire și de funcţiile ergonomice, transformă acest echipament într-un punct de reper important pentru intralogistică.

Picking confortabil, chiar și la al doilea nivel

Noile modele de order pickere orizontale pot transporta până la 2.500 de kilograme, sunt echipate cu o platformă pentru operator și sunt concepute special pentru operaţiunile de picking la al doilea nivel de stivuire. În timp ce modelul ECE 225 HP ridică doar platforma hidraulică la al doilea nivel de stivuire (operatorul acţionează un buton situat în partea de jos a platformei, lăsându-și mâinile libere pentru picking), modelul ECE 225 HP îi permite acestuia să ridice atât platforma, cât și unitatea de control, la al doilea nivel de picking. Acest lucru îi permite operatorului să manevreze echipamentul, chiar și atunci când platforma este ridicată.

O altă caracteristică importantă a celor două variaţii de modele o reprezintă lumina de lucru Day LED, disponibilă ca opţiune care crește considerabil factorul de siguranţă și este extrem de utilă pentru zonele slab iluminate din depozite.

Alte funcţii opţionale ale noilor versiuni de order pickere de la Jungehinrich includ sistemul de asistenţă Curve Control care reduce automat viteza în timpul virajelor, dar și cele trei programe diferite de condus care garantează ajustarea ideală a echipamentului, în funcţie de profilul fiecărei aplicaţii. Toate versiunile de order pickere pot fi echipate suplimentar cu o serie de opţiuni, cum ar fi Drive&Eco Plus care furnizează o performanţă crescută, la același nivel de eficienţă energetică.

În România, brandul Junghreinrich ocupa în 2014 o cotă de piaţă de 20%, pe care intenţionează să o menţină și pe parcursul acestui an. Mai mult decât atât, producătorul german și-a propus să îndeplinească un obiectiv ambiţios: atingerea până în 2020 a unei cote de 30%, pe piaţa locală a echipamentelor de depozitare. Mai multe detalii despre evoluţia și trendurile pieţei de echipamente de depozitare din România ne-a oferit domnul Wilhelm Molitor, Director General Wylze Logistik, dealer exclusiv al echipamentelor Jungheinrich în România.

  • În primele cinci luni din 2015, piaţa echipamentelor de depozitare a crescut cu aproximativ 14,1%, (1.074 de echipamente vândute), faţă de aceeași perioadă din 2014, când s-au vândut doar 941 de bucăţi.
  • Pe parcursul anului 2014 au fost vândute 2.470 de echipamente noi, în creștere cu 24,5 % faţă de 2013, iar în 2015 se vor vinde estimativ 2.800 de bucăţi.
  • În 2015 segmentul de închirieri, care oferă clienţilor flexibilitate și costuri fixe, a cunoscut o creștere, atât pe segmentul echipamentelor noi, cât și pe partea de echipamente second hand.
  • În România, segmentul de motostivuioare a scăzut în primele cinci luni din 2015 cu 17,5%, iar cel de electrostivuitoare a crescut cu 50,4%.
  • Electrostivuitoarele se ridică din ce în ce mai mult la performanţele unui motostivuitor, mai ales dacă sunt echipate cu baterie de schimb, care asigură două cicluri de lucru, respectiv 12 ore de funcţionare.