Home Intermodal Liniile maritime renunță la creșterile de navlu maritim pentru containerele reefer din porturile chinezești

Liniile maritime renunță la creșterile de navlu maritim pentru containerele reefer din porturile chinezești

Liniile maritime renunță la creșterile de navlu maritim pentru containerele reefer din porturile chinezești

Liniile maritime renunță la creșterile de navlu aplicate containerelor reefer ce aveau ca destinație porturile din China, ca urmare a diminuării supra-aglomerării cauzate de epidemia de coronavirus.

CMA CGM a declarat că în ceea ce privește disponibilitatea prizelor pentru conectarea containerelor reefer, situația s-a îmbunătățit în porturile Shanghai și Ningbo, iar containerele redirecționate către alte porturi vor fi livrate la destinația finală. Taxa suplimentară impusă pentru transportul de containere cu produse la temperatură controlată către Shanghai și Ningbo a fost anulată începând cu 16 martie.

Și compania germană Hapag-Lloyd a confirmat îmbunătățirea situației în porturile din China, reprezentanții liniei maritime, citați de Reuters, declarând că nu mai redirecționează la scară mare containerele cu marfă la temperatură controlată. De asemenea, HapagLloyd a anulat taxa suplimentară pentru containerele reefer.

Liniile maritime au aplicat creșteri masive ale navlului maritim pentru containerele reefer în timpul epidemiei coronavirus din China. Multe containere de acest tip nu au fost eliberate din porturi, ceea ce a dus la o criză  acută și  o lipsă a disponibilității prizelor necesare pentru a menține temperatura constantă a mărfurilor.

Un volum de aproximativ 18.000 TEU marfă congelată se afla încă în porturile Shanghai și Tianjin la începutul lunii martie, au explicat reprezentanții asociației chineze a porturilor. La jumătatea lunii februarie în porturile chineze containerele reefer totalizau 27.000 TEU. În Shanghai și Tianjin, spre exemplu, au fost adăugate 7.000 noi prize pentru conectarea reeferelor, capacitatea de depozitare pentru bunurile la temperatură controlată crescând cu 40%.