Home Logistics Comerț international Impact COVID-19: Volume de marfă sub estimări în Portul Rotterdam în 2020

Impact COVID-19: Volume de marfă sub estimări în Portul Rotterdam în 2020

Impact COVID-19: Volume de marfă sub estimări în Portul Rotterdam în 2020

Rotterdam, cel mai mare port din Europa, se așteaptă ca fluxurile de marfă în 2020 să se situeze “considerabil sub cele 470 milioane de tone din 2019” pe măsură ce epidemia de coronavirus se extinde în Europa, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt Leon Willems.

Epidemia din China a redus deja traficul de marfă cu 2 milioane de tone lunar, însă impactul va fi mai mare pe măsură ce economiile din Europa sunt afectate pe rând, a explicat Willems.

“Am spus anterior că epidemia din China va reduce volumele de marfă cu 2 milioane tone. Acum există și estimări economice pentru UE care indică o contracție a economiei cu 1% în loc de o creștere de 1,5%. În virtutea acestor informații, cifrele pentru 2020 vor fi semnificativ mai mici față de estimarea inițială” a afirmat Willems.

Exporturile Chinei s-au contractat cu 17% în ianuarie și februarie, cauza acestui declin fiind “un num[r mai mic de zile lucrătoare, suspendarea producției și restricții de traffic impuse după declanșarea epidemiei Covid-19” au explicat economiștii UBS, citați de către Financial Times.