Home Intermodal Investitii Logistica sofisticata pentru noua unitate de productie Continental

Logistica sofisticata pentru noua unitate de productie Continental

Continental, furnizorul global pentru industria auto a deschis o noua unitate de productie in Brasov. Fabrica ultra-moderna, situata in Parcul Industrial Ghimbav este rezultatul unei investitii de 40 de milioane de euro si va asigura standarde inalte de calitate si competitivitate pe termen lung.

Unitatea comerciala Fuel Supply, componenta a diviziei Continental Powertrain, va produce pompe de alimentare cu combustibil si unitati de alimentare cu combustibil, piesele urmand sa fie trimise catre fabricile de automobile din toata Europa.

Printre oaspetii de la ceremonia oficiala de deschidere s-au numarat: Dorel Toma, primarul orasului Ghimbav, Thomas Gerlach, consulul general al Germaniei la Sibiu, José Avila, membru al Comitetului Executiv Continental si sef al Diviziei Continental Powertrain si Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental Automotive Romania.

O „unitate integrata“, cu productie ultra flexibila si stocuri minime

„Din moment ce Brasov este principala noastra unitate de productie din Europa, se va lucra indeaproape cu Dortmund si Bebra,“ a declarat Markus Distelhoff, directorul unitatii comerciale Fuel Supply. „Dortmund este centrul nostru de competenta la nivel mondial pentru dezvoltarea de noi tehnologii si procese de productie de unitati de alimentare cu combustibil in timp ce Bebra este centrul nostru de competenta pentru pompe de combustibil. Noua fabrica va fi prima „unitate integrata“ a unitatii Fuel Supply in Europa.

Astfel, pentru a putea indeplini cerintele tot mai exigente ale industriei automotive, fabrica de la Brasov utilizeaza cele mai noi concepte de productie si supply chain.

“Producatorii de automobile au crescut numarul de modele construite in ultimii 20 de ani, astfel incat trebuie sa ne asiguram ca procesele noastre de productie sunt flexibile. In trecut, pe o linie de productie se puteau face trei modele, dar acum, pe aceeasi linie in Brasov suntem capabili sa producem 16 variante“ spune Distelhoff. Noua unitate de productie va spori considerabil competitivitatea in Europa pe termen lung. Desigur, vom pune in aplicare initiativa Continental „ Calitatea pe primul loc”, si in Brasov. Toate procesele noastre de productie sunt conforme cu filozofia noastra – zero greseli”, spune Distelhoff. Printre tehnologiile inovatoare implementate de Continental la Brasov se numara si un concept de transport intern care elimina paletii sau cutiile de carton care ocupa spatiu in fabrica. Partile primite, intra in cutii de plastic standardizate pe care un sistem semi – automat le transporta apoi la locurile de munca. „Acest sistem de zone libere de paleti va contribui la reducerea timpilor de productie si reducerea stocurilor. De asemenea, fabrica va fi mai ordonata, deoarece nu va fi nici mai mult de impachetat in zona de productie, reducand astfel riscul de contaminare“, explica Rainer Kehnscherper , directorul general al Continental Powertrain Romania SRL. A fost, de asemenea, posibil sa se reduca drastic timpul tampon (de obicei circa trei zile de productie) in eventualitatea unei opriri din lucru. Conceptul de intretinere este orientat spre Total Productive Maintenance (TPM), ceea ce inseamna ca intreruperile nu pot duce, eventual, la o intrerupere extinsa a activitatii. „Principiul Jidoka, de asemenea, ne ajuta aici. Putem localiza motive pentru defalcari in mod rapid si sa le remediem permanent. Aceasta este prima unitate de productie Continental din Europa, in care se va pune in aplicare Nivelul 2 Jidoka”, spune Kehnscherper.