Home Logistics Ambalare LPR lansează un nou tip de palet – 100% reciclabil

LPR lansează un nou tip de palet – 100% reciclabil

LPR lansează un nou tip de palet – 100% reciclabil

LPR-La Palette Rouge, furnizor european de soluţii pentru utilizare în comun a paleţilor, își extinde serviciile și lansează un nou palet tip sfert. Compania operează deja în 15 ţări din Europa prin intermediul a 8 subsidiare, având prezenţă și în România.

LPR oferă o gamă variată de paleţi pentru închiriere de diferite dimensiuni, inclusiv cei de dimensiuni normale și tip jumătate, utilizaţi în mod uzual în procesul de transport între producătorii FMCG și clienţii acestora din retail. Pe piaţa bunurilor de larg consum și retail se remarcă în mod clar tendinţa de a expedia de la producător la punctul final de vânzare tot mai multe produse pe paleţi de dimensiuni mici. Aceștia pot fi utilizaţi direct în magazine pentru prezenta produsele și au avantajul de a simplifica manipularea produselor pe întregul lanţ de aprovizionare. Formatul 400×600 mm exista deja în gama de paleţi a LPR, însă compania se concentrează pe dezvoltarea continuă și a adus îmbunătăţiri acestui model.

Noul palet tip sfert RQP46 este mai ușor, 100% reciclabil, igienic și previne acumularea de umezeală și praf. Mai mult, acesta este formatul ideal pentru promoţii, afișarea produselor în magazine, aducând un plus de vizibilitate mărcii. În plus, noul format este ideal de operaţiunile de cross-dock și poate fi stivuit ușor, ceea ce poate contribui la reducerea costurilor de transpor t și depozitare cu până la 60%, declară reprezentanţii LPR. Mai mult, oferă îmbunătăţiri considerabile în eficienţă și timpi de manevrare. Nu în ultimul rând, noul format este echipat cu o tehnologie QR care permite monitorizarea și trasabilitatea paleţilor.

Codurile QR sunt importante pentru managementul stocurilor și controlul activelor în managementul lanţului de aprovizionare, ceea ce reprezintă valoare adăugată în activităţile curente ale companiilor. Primele pieţe unde va fi disponibil noul palet tip sfert sunt Polonia, Germania și ţările Benelux, unde soluţiile de optimizare a lanţului logistic și inovaţiile în ceea ce privește paleţii pentru afișarea produselor în magazine sunt foarte căutate.

Pentru a-și accelera expansiunea pe pieţele din Europa Centrală și de Est, în aprilie 2019 LPR a extins echipa de dezvoltare în regiune, cooptându-i pe Slavomir Sykora, responsabil pentru pieţele din Cehia, Slovacia și Ungaria și Andrei Nicolae, responsabil pentru România și Bulgaria. Compania a răspuns astfel cererii în creștere a clienţilor săi, tot mai mulţi retaileri operând în Europa Centrală și de Est.