Home Intermodal Lufthansa Cargo și DB Schenker – primul zbor comercial verde

Lufthansa Cargo și DB Schenker – primul zbor comercial verde

Lufthansa Cargo și DB Schenker – primul zbor comercial verde

Prin utilizarea de combustibil sustenabil pentru aviație (SAF), DB Schenker și Lufthansa Cargo au operat primul zbor comercial neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Pe 29 noiembrie, pentru prima dată în istoria aviației comerciale, o aeronavă  a utilizat exclusiv combustibil sustenabil pentru aviație (SAF) pentru zborul tur-retur. Aeronava Lufthansa Cargo Boeing 777F a decolat din Frankfurt cu destinația Shanghai la ora locală 08:10. În cadrul acestui prim zbor neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, DB Schenker și Lufthansa Cargo au transportat, printre altele, bunuri pentru Siemens Healthineers AG.

DB Schenker și Lufthansa Cargo și-au luat angajamente ferme în ceea ce privește sustenabilitatea în transportul aerian de mărfuri și au agreat, în noiembrie 2020, să facă schimb de informații și date cu privire la problemele de mediu și să le promoveze împreună, incluzând renunțarea la combustibilii fosili în industria de transport aerian.

“Suntem deja mai departe decât cred mulți în transportul aerian când vine vorba de protecția mediului. Putem demonstra acest lucru cu primul zbor din istorie neutru din punct de vedere al CO2 ,” a declarat Jochen Thewes, CEO al DB Schenker. “Începând cu vara anului 2021, DB Schenker va avea în oferta sa standard transportul aerian de marfă neutru din punct de vedere al emisiilor de gaze de seră. Sunt convins că este o cerere mare pentru acest tip de transport verde și sunt entuziasmat să văd ce urmează.”

“Cu acest zbor ne agajăm la extinderea cercetării și utilizării de SAF astfel încât pe viitor să fie suficiente cantități de combustibili alternativi. Pe lângă investiția într-o flotă modernă de aeronave, acest tip de zbor  CO2-neutru va contribui și la obiectivul de sustenabilitate Climate Action al ONU,” a explicatPeter Gerber, CEO al Lufthansa Cargo.

Peter Gerber, CEO Lufthansa Cargo și Jochen Thewes, CEO DB Schenker

Termenul SAF – combustibil sustenabil pentru aviație se referă la kerosenul sintetic, produs în prezent din biomasă, ca de exemplu, uleiuri vegetale sau reciclabile și uleiuri de gătit. În viitor, vor fi disponibili și combustibili din alte surse regenerabile, non-vegetale. Cel mai cunoscut proces de producție al combustibilului sintetic este prin utilizarea tehnologiei  “Power-to-Liquid”, ce are la bază energie electrică regenerabilă, apă și dioxid de carbon

În plus, DB Schenker și Lufthansa Cargo utilizează și un proiect de reîmpădurire pentru a compensa pentru emisiile de CO2 și alte gaze cu efect de seră ce rezultă din producția biomasei, procesarea și transportul SAF, asigurându-se altfel că aceste zboruri sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor.