Home Intermodal Maersk achiziționează KGH Customs Services, companie specializată în consultanță vamală

Maersk achiziționează KGH Customs Services, companie specializată în consultanță vamală

Maersk achiziționează KGH Customs Services, companie specializată în consultanță vamală

Maersk a încheiat un acord cu Bridgepoint Development Capital pentru achiziția KGH Customs Services, o companie cu sediul în Suedia, specializată în servicii de management comercial și consultanță vamală. Astfel, Maersk își extinde gama de servicii ca și companie de logistică integrată pentru mărfuri containerizate, oferind soluții end-to-end pentru lanțul de aprovizionare.

Cu o experiență bogată și o cunoaștere în detaliu a particularităților diferitelor moduri de transport marfă, dar și a diferitelor industrii, KGH va îmbunătăți oferta pe segmentul serviciilor vamale pentru clienții Maersk. KGH are o strategie axată pe soluții digitale și tehnologie pentru a crea procese rapide, fără probleme pentru clienții săi, aceasta corespunzând cu transformarea digitală inițiată de Maersk.

Vincent Clerc, CEO Ocean & Logistics A.P. Moller – Maersk declară: “Fără serviciile de vămuire nu există o soluție end-to-end. Alături de KGH vom putea să ne extindem portofoliul în domeniul serviciilor vamale și al consultanței, și, de asemenea, vom putea să ajungem la mai mulți clienți din Europa printr-o amprentă geografică mai mare și soluții digitale care ne vor permite să răspundem nevoilor clienților de servicii integrate pentru lanțul de aprovizionare.“

Cu sediul central în Gothenburg, Suedia, KGH este o companie cu o reputație solidă și un partener recunoscut al autorităților. Recent, compania a furnizat servicii de consultanță în privința Brexit în calitate de consilier al autorităților din UE și Marea Britanie. În ultimii ani, compania a avut o creștere de două cifre a veniturilor, cifra de afaceri în 2019 situându-e în jurul a 95,5 milioane euro. KGH are 775 de angajați și întocmește anual peste 1,98 milioane declarații vamale.

“Unindu-ne forțele cu Maersk vom putea continua să construim și să ducem mai departe succesul realizat de către echipele noastre și în același timp să jucăm un rol cheie într-o entitate comună ce furnizează o serie de servicii diferite în industria de transport și logistică. Serviciile vamale sunt o parte esențială pentru clienții noștri și împreună cu Maersk vom putea să oferim aceste servicii la scară globală ,”a explicat Lars Börjesson, CEO KGH Customs Services.

Achiziția KGH face ca Maersk să devină un partener atractiv atât pentru clienții care operează în țări individuale, dar și pentru cei care caută să combine geografii diferite sub tutela aceluiași furnizor de servicii. Maersk va avea o platformă solidă pentru creșterea serviciilor vamale în Europa, compania având deja propriul departament ce operează în 22 de țări, procesează anual 2,38 milioane declarații vamale, are 906 angajați specializați în domeniu și o cifră de afaceri de aproximativ 109,4 milioane dolari.

Tranzacția așteaptă decizia autorităților anti-trust. Până la primirea aprobărilor necesare, cele două companii vor rămâne entități separate.