Home Logistics Curierat și e-commerce Memex – pariul a doi antreprenori români pe piața de curierat rapid

Memex – pariul a doi antreprenori români pe piața de curierat rapid

Memex – pariul a doi antreprenori români pe piața de curierat rapid

Cristian Pandel, fondatorul Memento Group din care face parte şi brandul Christian Tour, împreună cu Lucian Aldescu, omul care a lansat firma de curierat Pegasus și fost CEO la DPD România, mizează pe creșterea pieței de curierat rapid și au lansat Memex, o companie de curierat dedicată transportului de colete mici.

Noua companie de curierat se va adresa segmentului de colete cu greutate până în 5 kg și se adresează atât clienţilor business, cât şi celor direcţi.

„Cu o platformă tehnologică inovatoare, uşor de accesat şi utilizat, cu o flotă de maşini electrice în continuă creştere, Memex intră pe segmentul livrărilor de colete mici, până în 5 kilograme, propunându-şi să ofere timpi de livrare la costuri mai mici, cu o amprentă de carbon minimă şi flexibilitate în opţiuni de livrare pentru consumatori. Totodată, Memex îşi propune să revoluţioneze modul în care se desfăşoară activitatea de curierat în România şi are în plan inclusiv livrarea cu drone sau plata cu criptomonede, inspirându-se din modeluri de business de peste ocean”, se precizează într-un comunicat al Memento Group, grup sub umbrela căruia se află compania de curierat Memex.

Piaţa de curierat rapid din România se află ȋntr-o continuă expansiune ȋn ultima decadă, alimentată fiind de creşterea accelerată a segmentului e-commerce şi sporirea numărului de afaceri care şi-au mutat mare parte din activităţi ȋn online. Acest avânt fiind accelerat ȋn perioada scursă de la izbucnirea epidemiei de Covid-19, pe fondul modificării comportamentului de shopping al românilor, tot mai mulţi dintre aceştia apelând la magazine online, după cum o indică cele mai recente date statistice.

Drept urmare, companiile de curierat din întreaga lume intenționează să se extindă, pentru a face față cererii în creștere din partea consumatorilor, să-și extindă capacitățile de livrare și să-și modernizeze infrastructura rețelelor.

Investiții de 2 milioane de dolari în 2021

„Efectele pandemiei de coronavirus se vor resimţi pe termen lung în activitatea din turism şi asta nu doar în România ci la nivel global”, susţine Cristian Pandel, explicând că acesta este motivul pentru care a ales să consolideze poziţia grupului său de firme cu activităţi preponderent în turism, prin adăugarea de noi linii de business cum sunt retailul online sau curieratul rapid.

Noua firmă de curierat are avantajul de a porni fără „balastul” pe care îl au companiile consacrate din România, respectiv logistica greoaie şi costisitoare, reţeaua de distribuţie rigidă, flote învechite şi greu de întreţinut, afirmă Lucian Aldescu Managing Partner şi CEO Memex

Memex îşi propune ca pe noua sa platformă să implementeze cât de curând şi plata cu monedele digitale, Bitcoin, într-o primă etapă, precizează reprezentanții companiei.

Pe termen mediu, Memex estimează o investiţie de două milioane de euro în sistemele informatice necesare gestionării şi organizării serviciului de curierat şi în resursa umană, respectiv reţeaua de distribuţie. În ceea ce priveşte dezvoltarea capacităţii logistice şi extinderea reţelei, este planificată deschiderea a circa 600 noi puncte de colectare şi livrare în întreaga ţară, până la finele anului 2021.