Home Intermodal Portul Antwerp: creștere puternică pe segmentul de containere reefer în 2020

Portul Antwerp: creștere puternică pe segmentul de containere reefer în 2020

Portul Antwerp: creștere puternică pe segmentul de containere reefer în 2020

Piața de containere reefer (cu temperatură controlată) a înregistrat o creștere puternică în 2020, iar portul Antwerp, potrivit cifrelor făcute publice, a avut o creștere mai mare decât cea a pieței pe acest segment.

Creșterea volumelor de containere reefer în Portul Antwerp se datorează în mare parte creșterii cererii de produse proaspete la nivel global. Un alt motiv al creșterii este dat de atractivitatea poziției portului și a serviciilor specializate oferite de port.

În 2020, portul belgian a manipulat volume de 1 milion TEU containere reefer, reprezentând o creștere de 10,5% față de 2019. Creșterea a fost semnificativă atât pe segmentul importurilor, cât și al exporturilor. Această creștere o depășește cu mult pe cea a pieței globale de containere reefer (3-4%), portul consolidându-și astfel rolul de jucător pe segmentul de containere cu temperatură controlată. În 2020, 8% din containerele manipulate în Portul Antwerp au fost containere reefer, comparativ cu 7,3% în 2019

Mărfurile la temperatură controlată și, în special, volumele de containere reefer pe relația cu America Latină, rămân o pilon important al strategiei comerciale a portului. În ultimii ani, portul Antwerp și-a extins portofoliul de servicii cu primele servicii maritime din America Latină.

De remarcat și faptul că transportul produselor farmaceutice reprezintă o categorie importantă a segmentului de containere reefer. Pentru a garanta calitatea produselor farmaceutice și medicale în procesul de distribuție, UE a dezvoltat standardele GPD (bune practici de distribuție). Portul Antwerp este primul port la nivel mondial care a avut inițiativa de a opera conform acestor standarde, transpunând aceste reglementări în contextull transportului maritim, Acest lucru asigură faptul că transportul maritim containerizat al produselor farmaceutice la temperatură controlată devine o alternativă validă la transportul aerian.