Home Intermodal MHS Truck & Bus Group, business performant susţinut de investiţii în logistica proprie

MHS Truck & Bus Group, business performant susţinut de investiţii în logistica proprie

MHS Truck & Bus Group, business performant susţinut de investiţii în logistica proprie

În ciuda faptului că în 2017, pe fondul scăderii investiţiilor publice și a modificărilor legislative pe piaţa europeană de transport, vânzările importatorilor de camioane au avut de suferit, MHS Truck & Bus Group, dealer exclusiv al camioanelor MAN în România a obţinut cea mai bună performanţă din ultimii trei ani.

În 2017, în România, au fost înregistrate 1.178 camioane MAN, cota de piaţă  atinsă pe segmentul vehiculelor comerciale grele fiind de 17%. MHS Truck & Bus Group înregistrat în anul precedent vânzări în valoare de 90 milioane EURO, alături de camioanele noi vândute, fiind livrate 4 autocare MAN / Neoplan şi 333 unităţi camioane rulate. MHS Truck & Bus Group a livrat un număr de 7 flote de camioane dintre care cea mai mare fiind de 50 de unităţi. Majoritatea camioanelor livrate au fost destinate transportului internaţional. Alte tipuri de camioane livrate au fost vehicule specializate. Modelul cel mai solicitat anul trecut a fost MAN TGX 18.460 EfficientLine3, înregistrându-se de asemenea o creştere a cererii modelelor cu motorizare de 500 CP.

2017 a fost un an foarte bun pentru activitatea de After Sales a MHS Truck & Bus Group, înregistrându-se o cifră de afaceri de 22 Milioane EURO. În anul precedent, activitatea de After Sales s-a caracterizat printr-un grad ridicat de ocupare a serviceurilor susţinut de campanii active pentru piesele de schimb originale MAN, o structură îmbunătăţită a agenţilor de vânzări mobili precum şi programul de garanţie extinsă a pieselor de schimb.

Logistica pieselor  de schimb

Începând cu luna mai 2017, MAN a prelungit la 24 de luni garanţia pentru piesele originale MAN, ecoline şi accesoriile originale MAN. Garanţia este disponibilă atât la nivel european cât şi la nivel internaţional, MAN fiind singurul producător de vehicule comerciale grele care oferă acest tip de garanţie. Disponibilitatea rapidă a pieselor de schimb reprezintă un pilon esenţial al serviciului de piese MAN. Pentru ca, în caz de urgenţe, timpii de așteptare să fie ţinuţi la minim, în punctele de lucru MAN sunt disponibile în medie peste 9.000 de repere Originale MAN – chiar și pentru modele mai vechi și autovehicule speciale.

Cu toate acestea, 95 % din piesele speciale care totuși nu sunt disponibile imediat, se livrează la atelier în timpul nopţii, prin intermediul European Logistic Center (ELC), dezvoltat de MAN. Uzinei MAN din Salzgitter îi revine o poziţie cheie în logistica pieselor de schimb. Încă din 2016, Centrul Logistic din Salzgitter a fost extins cu o a treia clădire având o suprafaţă de 60.000 metri cub și înregistrând la ora actuală o suprafaţă de depozitare de 172.000 metri cub, aceasta find mai mult decat suficienta pentru depozitarea si oferirea de servicii logistice pentru 21.0000 de repere originale MAN. Pe parcursul restructurării competenţelor cheie în cadrul grupului de producţie MAN Production Truck (PT), a fost realizată migrarea locaţiei centrale de piese schimb de la Dachau la Salzgitter. Și pentru a asigura transferul fără probleme al acestui proiect, activitatea de piese schimb a fost migrată de la Dachau la Salzgitter în etape, în paralel cu realizarea noii construcţii. Ca urmare a extinderii, centrul Logistics Center funcţionează de acum încolo ca unic depozit central al logisticii de piese de schimb MAN. Aceasta reduce semnificativ complexitatea procesului logistic și permite încă o optimizare a logisticii de piese de schimb la MAN. De asemenea, una dintre investiţiile importante ale MHS Truck&Bus Group în 2017 a fost extinderea capacităţii depozitului central de piese, amplasat la Sibiu, care acum permite stocarea a unui număr minim 7.500 de repere. De asemenea, pentru a optimiza transportul naţional și internaţional, precum și pentru o mai bună administrare a depozitării intermediare a pieselor de schimb necesare companiilor din cadrul MHS Holding, în octombrie 2017 au fost puse bazele unei companii de logistică din cadrul MHS Group, MHS Logistic Services.

« În ceea ce priveşte anul 2018, suntem convinşi că vom repeta performanţa din anul precedent. În sprijinul acestei estimări stau produsele premium, foarte fiabile precum şi reţeaua de service-uri foarte bine dezvoltată şi serviciile After Sales de calitate superioară, pe care le oferim clienţilor noştri. Toate acestea constituie premisele unui rezultat foarte bun pentru anul 2018. » Michael Schmidt, Preşedinte al MHS Truck & Bus Group.

Începând cu 2018 sistemul de monitorizare RIO este inclus în echiparea standard a noilor camioane MAN Euro 6, care vor fi livrate în Europa. Astfel MAN, pune bazele unei viitoare infrastructuri ale cărei servicii pot conecta toţi utilizatorii lanţului logistic. Utilizând RIO, sistem de operare actualizat prin cloud, clienţii vor putea accesa diferite informaţii despre flotă şi vor putea utiliza o gamă largă de servicii din sectorul de transport şi logistică.