Home Intermodal Modility – primul marketplace digital pentru transportul combinat de marfă

Modility – primul marketplace digital pentru transportul combinat de marfă

Modility – primul marketplace digital pentru transportul combinat de marfă

Modility, platforma de rezervare digitală și marketplace pentru transportul combinat de mărfuri în Europa, este operaţională. Operatorii de tren pot să își oferteze serviciile prin intermediul portalului modility.com, iar freight forwarderii pot să identifice și să rezerve ușor transporturile intermodale de care au nevoie.

Portalul este rezultatul cooperării între mai mulţi actori ai pieţei și urmărește să simplifice accesul la transportul intermodal, o alternativă de transport prietenoasă cu mediul. Modility este un proiect sprijinit de Ministerul Federal al Transportului și Infrastructurii Digitale (BMVI) în contextul programului de finanţare “Viitorul transportului feroviar de mărfuri.”

Pentru prima dată, Modility le oferă utilizatorilor posibilitatea să găsească, planifice și rezerve capacităţi de tren disponibile de la operatorii feroviari din Europa printr-un marketplace deschis. Prin facilitarea accesului la transportul intermodal de mărfuri, platforma urmărește să contribuie la schimbul modal și la consolidarea transportului combinat ca sistem de transport eficient și ecologic. “Ne dorim să trecem mai multe volume de marfă de pe rutier pe feroviar. Prin intermediul programului “Viitorul transportului feroviar de mărfuri” sprijinim companiile care doresc să investească în digitalizare, automatizare și tehnologii de rulare moderne. Programul deschide calea către noi servicii, noi clienţi și noi pieţe, fiind un accelerator al investiţiilor în logistica feroviară”, a declarat Andreas Scheuer, Ministrul Federal al Transporturilor.

Coronavirus a accelerat dinamica pe piaţa de transport intermodal, existând tot mai multe cereri pentru opţiuni de rezervare a transporturilor flexibile și pe termen scurt, în special pe prima și ultima milă a procesului de transport.

O soluţie făcută de piaţă pentru piaţă

Iniţiatorul proiectului este Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA), care a fondat Modility în iulie 2020, platforma fiind dezvoltată în cooperare cu 12 corporaţii partenere din sectorul de transport și logistică, printre care TX Logistik, Hellman Worldwide Logistics, Duisport, UIRR, DB Schenker Transa, Kuehne + Nagel, FFS Cargo, CFF, SBB, Volkswagen, Contargo, Sunpor.

“Modility este un proiect dezvoltat de piaţă pentru piaţă. Partenerii implicaţi reprezintă companii din lanţul logistic al transportului combinat, astfel încât să ne permită să luăm în calcul nevoile și provocările pieţei chiar de la început” a declarat Lars Neumann, Director Logistică, Strategie și Dezvoltare al HHLA.

Modility le oferă operatorilor de transport intermodal un canal de vânzări online adiţional pentru a-și promova rutele, dar și capacităţile rămase cu ajutorul preţurilor dinamice, îmbunătăţind în același timp gradul de încărcare pe tren.