Home Companii Nou terminal Gebruder Weiss la Sibiu

Nou terminal Gebruder Weiss la Sibiu

Furnizorul de servicii logistice şi de transport, Gebrüder Weiss, a organizat în luna aprilie, festivitatea de deschidere oficială a noului său terminal de cross-docking din Sibiu.
Dată fiind importanţa evenimentului atât pentru grupul GW cât şi pentru potenţialul economic pe piaţa locală, recepţia a avut loc în prezenţa lui Thomas Moser, Manager Regional Europa de Sud-Est, Gebrüder Weiss GmbH, a lui Viorel Leca – Director General, Gebrüder Weiss România şi a D-lui Eugen Iordănescu, Preşedintele Camerei de Comerţ din Sibiu.

Demonstrație de cross-docking
Evenimentul a debutat cu o conferinţă de presă susţinută de Thomas Moser şi Viorel Leca, în cadrul căreia au fost prezentate succesul şi dinamica investiţiilor făcute de concernul austriac în România, într-o perioadă de criză a economiei mondiale, dar și caracteristicile noului sit logistic de la Sibiu. Conferinţa de presă a fost urmată de o demonstraţie practică a proceselor operaţionale şi a sistemelor informaţionale presupuse de activitatea de cross-docking.
„Această investiţie a fost facută cu scopul de a optimiza serviciile oferite clienţilor noştri şi tocmai de aceea deschiderea trebuia sărbătorită alături de ei. Pentru noi Sibiul este un punct cheie al reţelei noastre naţionale care ne va permite să îmbunătăţim calitatea serviciilor printr-un timp de tranzit mai scurt şi flexibilitate sporită pentru distribuţie naţională”, a declarat Viorel Leca.
”Acest nou terminal se evidenţiază prin calitatea serviciilor şi prin sistemele şi
echipamentele logistice moderne. Obiectivul nostru este o cât mai amplă acoperire
naţională însă mai înainte de toate ne dorim ca fiecare dintre locaţiile GW să respecte
aceleaşi standarde de calitate care ne-au ajutat să ne diferenţiem pe piaţa de logistică
din România.”

Punct cheie pentru zona centrală
Terminalul de cross-docking de la Sibiu este un punct cheie al rețelei naționale a companiei GW, rețea ce cuprinde sucursale și în București, Arad, Oradea, Craiova, Bacău, Agigea, Cluj și Sibiu.
Noua locație GW din Sibiu a fost construită în toamna anului 2010 pentru o mai bună reprezentare în zona centrală a țării. Terenul de aici are 3 hectare, iar investiția totală a fost de 2,2 milioane de euro cu o perioadă de amortizare de 30 de ani.
Terminalul oferă 1.000 m2 dedicați operațiunilor de corss-docking și o suprafață totală construită de 9.000 m3 (incluzând clădirea, zona pentru parcare și anexele). Situl din Sibiu este dotat cu echipamente logistice moderne și sisteme performante anti-incendiu și anti-sfracție, respectând aceleași standarde înalte ca și terminalul logistic din București.
Referitor la situația economică din România, oficialii GW s-au declarat optimiști în ceea ce privește piața de depozitare. În ceea ce privește capacitățile de transport, Viorel Leca a declarat că “există o penurie de camioane în piață”.
Printre clienții companiei GW se numără, printre alții, Porsche România și British Petroleum, oficialii companiei declarând că există șanse mari ca Petrom să devină cel mai mare client.
Reprezentanţii Gebrüder Weiss au încheiat declarând faptul că sunt deja în curs de
cercetare pentru noi investiţii.

Gebrüder Weiss România
Reţeaua globală Gebrüder Weiss, prezentă în 25 de ţări şi 156 de locaţii este puternic susţinută de o echipă ce numără 4,500 de angajaţi distribuiţi în întreaga lume.
Cu 230 de specialişti în logistică, 19.000m² capacitate de depozitare şi un portofoliu impresionant de referinţe primite în urma implementării eficiente a unor soluţii logistice
inteligente pentru clienţii săi, Gebrüder Weiss SRL reprezintă cu succes în România compania sa mamă, Gebrüder Weiss GmbH, cel mai mare furnizor privat de servicii logistice şi de transport din Austria. GW nu numai că a pus bazele conceptului de state-of-art logistics în România dar după mai bine de 16 ani de expertiză locală a atins un nivel premium al serviciilor oferite, calitate susţinută de o reţea naţională strategic dezvoltată în 8 locaţii din întreaga ţară.