Home Logistics Depozitare O companie românească, furnizor pentru noul depozit JYSK din Olanda

O companie românească, furnizor pentru noul depozit JYSK din Olanda

O companie românească, furnizor pentru noul depozit JYSK din Olanda

JYSK va demara construcția unui nou centru de distribuție automatizat în Lelystad, Olanda.

Pentru acest proiect amplu, printre alți furnizori, retailerul scandinav a încheiat un contract cu compania românească Pyronova, care va furniza sistemele de detectare a incendiilor și sprinklere.

Înființată în anul 1992 ca afacere de familie, compania Pyronova, cu sediul în Cluj-Napoca, are 350 de angajați și este prezentă în 6 țări. Compania este certificată VdS și oferă soluții inovatoare și de calitate de protecție împotriva incendiilor.

De construcția centrului de distribuție din Lelystad, Olanda, se va ocupa compania Willy Naessens Țările de Jos.

Noul centru de distribuție va avea 147.000 mp și va fi certificat conform standardului internațional de sustenabilitate LEED, cu JYSK urmărind cel mai înalt nivel.

Terenul va fi amenajat cu plante și bazine pentru colectarea apei pluviale. Clădirea de birouri va avea o grădină pe acoperiș, iar o parte din energia electrică utilizată va fi obținută cu panouri solare.

Gata de funcționare în 2026

În prezent, în centrul temporar de distribuție din Lelystad lucrează în jur de 60 de angajați, iar noua unitate logistică va crea peste 250 de noi locuri de muncă, odată ce va fi pe deplin operațională.

În februarie 2024, JYSK a semnat și contracte cu două companii, Körber și voestalpine, pentru a livra sistemele de automatizare și high bay-urile pentru centrul de distribuție.

Noul centru de distribuție din Lelystad va include 2 high bay-uri cu 166.000 de locații pentru paleți, operate de 21 de macarale și va avea 32 porți de intrare și 105 de ieșire pentru livrarea și expedierea produselor.

JYSK se așteaptă să demareze construcția la sfârșitul acestui an, noul centru de distribuție fiind programat să fie operațional în cursul anului 2026.