Home Logistics Depozitare P3 Logistic Parks aniversează 20 de ani de prezență în Europa la EXPO REAL

P3 Logistic Parks aniversează 20 de ani de prezență în Europa la EXPO REAL

P3 Logistic Parks aniversează 20 de ani de prezență în Europa la EXPO REAL

Ediția 2021 a EXPO REAL marchează un moment important pentru dezvoltatorul de proprietăți logistice P3 Logistic Parks („P3”), care sărbătorește anul acesta 20 de ani de la debutul operațiunilor în Europa. 

Originară din Praga, Republica Cehă, compania a evoluat semnificativ de-a lungul timpului, P3 regăsinndu-se, în prezent, în topul primilor cinci jucători din segmentul logistic imobiliar european. Astăzi, P3 deține aproximativ 6,3 milioane mp de spații de depozitare de clasă A, distribuite în 11 piețe europene. Peste 450 de chiriași din retail, e-tail, 3PL tradițional și sectoarele auto deservesc nevoile clienților lor dintr-un depozit P3.

Traiectoria dinamică de creștere a P3 s-a conturat cel mai puternic începând cu anul 2016, când compania a fost achiziționată de GIC, fondul suveran al statului Singapore. De atunci și până în prezent, P3 aproape că și-a dublat valoarea de piață, ajungând să fie evaluată la aproximativ 7 miliarde de euro, și a dezvoltat aproximativ 1,8 milioane mp de spații de depozitare noi, cărora li se adaugă alți 800.000 mp, reprezentând proiecte viitoare. Evoluția companiei a fost susținută de condițiile de piață favorabile furnizorilor de spații logistice, inclusiv de adoptarea accelerată a comerțului electronic și schimbările din obiceiurile de cumpărare ale clienților.

Sînziana Pardhan, Managing Director al P3 România, declară: „În România, P3 împlinește anul acesta 10 ani. Mă bucur să văd cum în tot acest timp ne-am dezvoltat împreună cu piața, am evoluat și am devenit cel mai complex parc logistic din țară. Din 2015 și până în prezent, P3 Bucharest A1 a susținut dezvoltarea și evoluția business-ului pentru peste 40 clienți, dintre care mai mult de 75% ne sunt alături și astăzi. Am pus aici bazele unei comunități puternice și urmărim să venim mereu în întâmpinarea nevoilor chiriașilor noștri prin intermediul serviciilor și facilităților pe care le oferim, iar astăzi, P3 este partenerul preferat de 30 clienți care operează în industrii precum retail, e-commerce, transport și logistică, automotive sau farma și care au ales să pună bazele hub-urilor lor de distribuție locală sau regională în parcul nostru.”

Frank Pörschke, CEO al P3 Logistic Parks, spune: „P3 a devenit o companie dinamică și interesantă, cu aspirații ambițioase, și își propune să devină cel mai mare investitor în domeniul imobiliar logistic din Europa. Suntem o companie internațională care este la propriu ”pe teren” pe diferite piețe, un aspect unic pentru investitori. Punctele forte ale organizației se regăsec în viziunea pe termen lung în ceea ce privește investițiile, dezvoltarea și managementul proprietăților pe care le deținem, precum și în gama noastră completă de servicii, de la achiziții și construcții până la administrarea activelor. Dorim să oferim clienților noștri abilitățile și atitudinea potrivite pentru a atinge excelența și, în același timp, să oferim un spațiu de lucru plăcut și inpirațional care să îi susțină în atragerea și menținerea talentelor în cadrul companiei.”

În următorii XX de ani, P3 intenționează să crească prin extinderea continuă activităților sale de dezvoltare și caută noi oportunități de investiții – atât portofolii mari la nivel european, cât și tranzacții mai mici cu un singur activ, pe o piață locală.